Demi - @fantasybooklover3

vandaag vroegen we Demi van @fantasybooklover3 een aantal leuke vragen over o.a. haar bookstagram, lezen, en al haar favorieten. Dit is wat ze antwoordde:

 

Wat is een boek/serie die volgens jou verfilmd moet worden, en waarom?
Dat zijn voor mij twee boeken! Als de nacht eindigt, omdat deze zich afspeelt in Spruce Pine, een Amerikaanse staat in North Carolina. En De Academie, omdat deze een perfecte setting heeft voor een verfilming!

Wat is een boek dat heel populair is, maar die jij eigenlijk niks vond?
Ik koop populaire boeken vaak wel in de hype, maar lees ze pas veel later. Echter kwam ik niet door de wrede prins heen en heb ik nu precies hetzelfde met het tweede deel: de gevallen koning. Het is niet dat ik deze boeken niet leuk vind, maar ik heb moeite om erdoorheen te komen en om het boek op te pakken.

Welke genres lees je het liefst?
Dat zijn er twee. Fantasy, omdat ik in die boeken volledig kan verdrinken uit de werkelijkheid. Maar ook (jeugd)thrillers. Dit omdat dat boeken zijn die ik vaak in korte tijd uitlees en daarbij op het puntje van mijn stoel zit.

Waardoor ben je begonnen met bookstagram?
In 2018 had ik een enorme reading slump en via mijn privé account ben ik toendertijd een aantal bookstagrammers gaan volgen. En dat vond ik echt heel erg leuk. In oktober 2018 dacht ik: waarom zou ik mijn boekenliefde niet delen met de anderen? Toen heb ik mijn bookstagram account aangemaakt en daar heb ik geen moment spijt van gehad! Ik vind het nog steeds ontzettend leuk. En het leukste vind ik het kletsen met en ontmoeten van andere bookstagrammers en auteurs.

Wat is je reading goal, of heb je die niet en lees je gewoon wat je kan?
Ook dit jaar heb ik weer een reading goal. Ik wil namelijk dit jaar 30 boeken lezen. Ik weet niet of het gaat lukken en ik heb er voor mezelf ook geen druk achter gezet. Stel dat ik na een halfjaar denk dat ik het niet ga redden, dan verlaag ik mijn reading goal.

Wat zijn de drie meest recente aanwinsten voor je boekenkast?
Dat zijn: het zusje van van Carlie van Tongeren, een vloek zo eenzaam van Brigid Kemmerer en de legendes van Pendar van Jennifer Wagemans

Wat vind je van bookish merch? En wat heb je ervan?
Ik vind bookish merch echt heel leuk! Van boekenleggers, kaarsen en booksleeves heb ik inmiddels al heel veel. Maar je kan er nooit genoeg van hebben, toch? Bovendien is het ook leuk om te gebruiken als props op bookstagram foto's 😜

Is er een boek dat nog uit moet komen waar je niet op kunt wachten?
Zekers! Er komen zoveel toffe boeken uit dit jaar! Onder andere: als de morgen begint, Ivelle, wie ik gisteren was, ketting van goud, gegijzeld, als doden spreken, Unsinkable en in het duister. Maar er zijn er zeker nog veel meer!

Lees je het liefst Engels of Nederlands?
Nederlands! Maar ik heb wel een paar Engelse boeken in de kast staan die ik ooit nog wil proberen.

Welk boek vond je de hype zeker waard?
De boeken van de Lunar Chronicles! Maar vaak lees ik boeken pas zodra de hype over is, omdat ik anders bang ben dat mijn mening daardoor beïnvloed word of dat ik te hoge verwachtingen heb van het boek en er daardoor niet doorheen kom

Wat is het dikste boek dat je ooit hebt gelezen?
Vrouwe Middernacht van Cassandra Clare en Winter van Marissa Meyer.

Wat is het boek met de mooiste cover die jij hebt?
Deze covers zijn mijn favoriet: het hart van de adelaar, als de morgen begint (die moet nog uitkomen, maar heeft echt een prachtige cover!), als doden dromen en een vloek zo eenzaam.

Wat is het dunste boek dat je ooit hebt gelezen?
Dat is versplinter me van Tahereh Mafi met 66 pagina's.

Wat is het slechtste boek dat je ooit hebt gelezen?
Dit vind ik een hele lastige vraag. Veel boeken die ik lees vind ik goed en ik vind niet heel snel boeken echt slecht. Wel was er in 2020 een boek die ik 2 sterren gaf: genadeloos van Jennefer Mellink.

Wat is je favoriete boek?
Dit is altijd zo'n lastige vraag! Ik heb een aantal favorieten en zal er daar een paar van opnoemen: als de nacht eindigt, het hart van de adelaar, the mortal instruments serie, de Truth Or Dance trilogie, de Executie, de geur van groen, de academie en Caraval.

Wat is een boek dat je uit een reading slump hielp?
Voor deze vraag gaan we terug naar 3 jaar geleden, naar 2018 en het jaar waarin ik met bookstagram begon. In 2018 las ik maar iets van 8 boeken. Het hele jaar leek wel een reading slump. Eind 2018 begon ik met bookstagram en in december 2018 of januari 2019 las ik de vier boeken van de serie van de 100. Die serie én bookstagram hielpen mij uit de reading slump die ik in 2018 had.

Wat is je favoriete auteur?
Eentje maar? Net zoals een favoriet boek kiezen, is ook dit een lastige vraag. Mijn favoriete auteurs zijn: Laura Diane, Chinouk Thijssen, Pamela Sharon, Astrid Boonstoppel, Daniëlle Bakhuis, Mel Wallis de Vries en Cassandra Clare.

 

dankjewel @fantasybooklover3 voor het meedoen!