Sterrenvlucht - Brandon Sanderson

Informatie over het boek: 

Auteur: Brandon Sanderson

Uitgever: Iceberg books

Bindwijze: Paperback

 

Waar gaat het over?


80 jaar geleden stortte een sterrenschip vol mensen neer op de planeet Detritus, die is omgeven door een eeuwenoude puinschil. De nakomelingen, die zichzelf de Rebellen noemen, leven in grotten maar worden desondanks toch onophoudelijk aangevallen door de Krell. De enige verdediging wordt gevormd door slimme jonge piloten die onbevreesd de lucht in gaan om de gemeenschap te beschermen. En piloot worden is altijd de ultieme droom van Spensa geweest. Maar haar lot is verweven met dat van haar vader – een piloot die jaren geleden werd neergeschoten, toen hij zijn team laf in de steek liet, waardoor Spensa’s kansen om naar de vliegschool te mogen klein zijn. Een toevallige ontdekking in een lang vergeten grot biedt haar misschien wel een manier om de sterren alsnog te claimen en een oud geheim te onthullen

 

 

Wat vond ik ervan?

Ik begon aan Sterrenvlucht zonder echt een idee te hebben wat ik ervan moest vinden. Ik lees niet heel vaak sci-fi, maar meestal bevalt het mij wel. Ik vind het dan ook ontzettend tof dat deze uitgever meer sciencefiction naar de Nederlandse boekenmarkt gaat brengen. 

In Sterrenvlucht volgen we Spensa, ook wel bekend als Spin. Over het algemeen vond ik haar een tof personage, al waren er wel een paar dingen aan haar die ik wat minder vond. Zoals haar koppigheid, al hoort het bij haar personage en aan andere kant ook juist een pluspunt is, af en toe had het wel iets minder gemogen.  Het was ook mateloos irritant hoe ze zichzelf telkens vergeleek met een lafaard, hoewel het begrijpelijk is waar het vandaan komt. Kimmalyn vond ik een géweldig personage, en de vriendschap tussen Spensa en haar was misschien wel mijn favoriete element van het boek. 

De technologie, zoals de lichtlijnen en de Poco waren ontzettend tof om over te lezen: ik wil meer! 

Ook de gevechten tegen de Krell waren zo gedetailleerd beschreven dat het echt vette actiescènes waren. Op sommige momenten zat ik innerlijk "Go Spensa!" Te schreeuwen. 

Het einde was geweldig en zo spannend. 

Nu rest mij alleen nog het volgende: 

Icebergbooks, wanneer komt deel 2?! Want dit smaakt zeker naar meer en ik kan niet wachten op het vervolg! 


We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!