Titel: Lady Kitty’s Fortuinlijke zoektocht

Auteur: Sophie Irwin

Uitgever: de Boekerij

Bindwijze: paperback

ISBN: 9789022596470

Prijs: €20,99
Dit is waar Lady Kitty’s Fortuinlijke zoektocht over gaat:

 

Het trouwseizoen gaat beginnen – en Kitty Talbot heeft geen minuut te verliezen om een rijke man aan de haak te slaan

Engeland, 1818. Als Kitty Talbot drie maanden voor haar bruiloft aan de kant wordt gezet, ziet haar toekomst er allesbehalve rooskleurig uit. Zonder een fortuin om de schulden van haar overleden, gokverslaafde vader af te betalen, zullen Kitty en haar zusjes financieel geruïneerd zijn.

Maar Kitty is strijdlustig, dus binnen twee weken verlaat ze het platteland en is ze op weg naar misschien wel het gevaarlijkste slagveld van Engeland, de Londense society. Het doel is simpel: vind binnen drie maanden een zeer vermogende vrijgezel die de Talbots kan redden van de armoede.

Hoewel Kitty bepaald niet getalenteerd of verfijnd is, is ze vastberaden om voor haar zussen een fortuin binnen te halen. Ze is genadeloos en manipulatief, en weet dat ze risico zal moeten nemen. Wie ze echter niet voorzien heeft, is Lord Radcliffe. Hij is de oudere broer van de fantastisch rijke Archibald de Lacy en ziet Kitty voor wat ze is: een zelfzuchtige fortuinzoeker. Hij wil haar plannen koste wat het kost in de war schoppen. Maar langzaam komt hij erachter dat Kitty misschien wel minder onuitstaanbaar is dan hij dacht.

 

Dit is wat ik van Lady Kitty’s Fortuinlijke Zoektocht vond:

 

Toen ik de cover van Lady Kitty’s Fortuinlijke Zoektocht zag, wist ik meteen dat ik het wilde lezen, je ziet aan de cover namelijk meteen dat het een verhaal is over de Londense society rond 1815 en ik kreeg meteen een beetje Bridgerton vibes - en laat dat nou net één van mijn favoriete series zijn-. Ik kan verklappen dat ik echt ontzettend heb genoten van dit verhaal!

 

Ik moet toegeven dat ik niet meteen in het verhaal zat, dit doordat het verhaal voor mijn gevoel wat traag op gang kwam. dit duurde echter niet heel lang, na een x aantal hoofdstuk kwam er echt meer tempo in het verhaal, voor mij was dit vooral vanaf de eerste ontmoeting tussen Kitty en Archie. Vanaf dat punt kon ik het boek niet meer wegleggen en las ik het verhaal in één zit uit.

 

Ik vond Kitty echt een fantastisch en vooral verfrissend personage (vooral voor de tijd waar het verhaal zich in afspeelt) Ze heeft echt haar eigen wil en doelen, en laat en niemand die doelen in gevaar brengen. Ik vond het vooral heel tof om te lezen Hoe Kitty aan het begin van het verhaal alleen maar zoveel mogelijk geld uit een potentieel huwelijk wil halen om haar zussen goed onder te brengen, naar hoe ze op het einde toch gevoelens heeft ontwikkelt voor iemand.

 

Dan heb je nog James, aka Radcliffe. In het begin komt hij nogal nors en bot over, waardoor ik niet zo goed wist wat ik van hem moest vinden. Naarmate je hem meer leert kennen begint hij toch een steeds leuker personage te worden.

 

Kitty en Radcliffe kunnen elkaar niet uitstaan, ze hebben continu ruzie en tóch spat de chemie tussen hen van de bladzijden af, waardoor je de hele tijd hoopt dat ze aardig tegen elkaar gaan doen.

 

Sophie Irwin heeft een hele fijne en beeldende schrijfstijl, ze beschrijft plekken en situaties heel mooi, je ziet het echt voor je. ook de Londense society wordt heel mooi neergezet, ik HOU van deze setting.

 

Over het algemeen heb ik echt ontzettend genoten van Lady Kitty’s fortuinlijke zoektocht, en als jij fan bent van romantische verhalen die zich afspelen in de Londense society, dan is dit zeker een aanrader voor jou! ik kan in ieder geval niet wachten om meer van Sophie Irwin te lezen.

 

Lady Kitty’s Fortuinlijke Zoektocht is een must-read voor de fans van Bridgerton!

 

Beoordeling: 4.5 / 5Maak jouw eigen website met JouwWeb