Titel: De Jacht op de Wolven
Auteur: Christine Charliers
Uitgever: Clavis
Bindwijze: Hardcover
ISBN: 9789044844269

Dit is waar het boek over gaat:

Na een inbraak bij haar thuis ontdekt Esther dat er in haar omgeving illegale jachtpartijen gehouden worden. Alle wolven in de streek lopen gevaar! Terwijl haar ouders op reis zijn en ze bij Hector en Els logeert, komt Esther op het spoor van de jachtorganisatoren en hun klanten. Maar de criminelen kruisen haar pad en doen er alles aan om te verhinderen dat ze ingrijpt. Ze zijn zelfs bereid om over lijken te gaan. Gelukkig heeft Esther haar vriend Jonathan aan haar zijde en bezitten ze allebei een geheime kracht... Ontdek hoe het voelt om een wolf te zijn! Het vierde, perfect los te lezen verhaal over Esther. Voor lezers vanaf 14 jaar.

 

Dit is wat ik ervan vond: 

Vandaag is het onze beurt in de Blogtour van De jacht op de wolven! Aan deze blogtour zit een winactie verbonden, kijk daarvoor onder de recensie wat je moet doen om op een exemplaar van de jacht op de wolven kans te maken. 

De jacht is op de wolven is niet het eerste Verhaal dat Christine Charliers over Esther en Haar vriend Jonathan heeft geschreven. Er is eerder namelijk een trilogie verschenen over deze personages. Aan het begin van het boek staan een paar verklarende regels hierover, wat het lezen een stuk makkelijker maakt, omdat je dan niet ineens in het diepe wordt gegooid en toch een beetje weet waar de trilogie over gaat.

Ik merkte tijdens het lezen helemaal niet dat er drie eerdere verhalen over deze personages zijn geschreven, het was dus, zoals de achterkant van het boek ook vermeld, een perfect los te lezen verhaal!

Het enige waar ik moeite mee had was in het verhaal komen. Dit komt omdat er voor mijn gevoel aan het begin van het verhaal (ongeveer 1/3 van het boek) niet zoveel gebeurd. Ik had stiekem toch op wat meer spanning gehoopt. Na 1/3 van het boek veranderde dit, en kwam er veel meer spanning in het verhaal waardoor het boek vanaf dat punt erg fijn en snel wegleest.

De schrijfstijl van Christine Charliers was erg fijn om te lezen. Er werden niet heel erg moeilijke woorden gebruikt, waardoor de schrijfstijl voor een groot publiek erg toegankelijk is.

De personages waren ook echt goed uitgewerkt, je komt tijdens het lezen veel over ze te weten, waardoor je hun denkpatronen snapt en ze bijna echt aanvoelen.

Over het algemeen heb ik echt ontzettend genoten van de jacht op de wolven, en ben ontzettend benieuwd naar meer verhalen van de hand van Christine Charliers.

Beoordeling: 3.5/5

 

Winactie:

Aan deze blogtour zit een winactie gebonden! Om kans te maken op een exemplaar van de Jacht op de Wolven moet je dit doen:

• elk blog die mee doet aan de Blogtour heeft een eigen letter. Verzamel gedurende de Blogtour deze letters, en uiteindelijk vormen ze een woord, mail dit woord naar info@christinecharliers.be . Succes!