Titel: Team Mortis: Stille Waters 

Auteur: Bjorn Van den Eynde 

Uitgever: Baeckens Books 

Bindwijze: Hardcover 

Aantal bladzijden: 240 

IBSN: 978 90 5924 914 1 

Aantal gegeven sterren: 4.5 

 

Allereerst, bedankt Uitgeverij Baeckens Books voor het vertrouwen, en het Recensie- exemplaar van Stille Waters! 

 

Achterflap:  

 

Diep verscholen in de ongerepte Spaanse Sierra Nevada, wordt het lichaam van klimaatactivist Abran Melendez gevonden. Zijn lijk werd met takken doorboord, alsof de boom waarin hij is opgehangen hem het leven ontnam. Zijn vriendin Coco lijkt te zijn ontvoerd, tot beelden van het meisje enkele dagen later opduiken op sociale media: als deel van een groep gemaskerde strijders ontneemt ze een corrupte uitbater van een slachthuis het leven. En Coco is niet de eerste ontvoerde tiener die plots weer opduikt als dader. 

 De zwaar getraumatiseerde en revaliderende jeugdspionne Erika Storm ziet hoe haar beste vriend en teamlid Felix de opdracht krijgt het tentenkamp van de ontvoerde tieners te infiltreren. Is deze klimaatbeweging een kweekvijver van losgeslagen moordenaars, of is er meer aan de hand?  

Maar de Franse jongen is hypernerveus voor de eerste opdracht waarin hij de leiding moet nemen. Erika beseft dat ze haar verdriet en angst moet overstijgen en haar beste vriend moet ondersteunen voor hij, net zoals alle betrokken klimaatjongeren, slachtoffer wordt van een lugubere tegenstander. 

 Ze kan niet opnieuw iemand verliezen. 

 

Mening: 

Stille Waters is het eerste Team Mortis Boek dat ik las, en oh my, ik vond deze echt heel goed! Ik moest wel even inkomen, maar eenmaal in het boek kon ik het boek niet wegleggen, ik wilde antwoorden!  

Ik vond de personages Erika en Felix erg leuk, en ik vond het ook leuk om te zien hoe zij samen moesten werken. Wel vond ik Nielsen minder leuk, ik vond hem iets te bazig. Dit had echter geen invloed op hoe ik het boek vond. 

Alles aan het boek klopte gewoon. De zaak van Team Mortis ging over een Actueel onderwerp, namelijk klimaatverandering. Dit vond ik erg leuk. 

Verder vond ik de Schrijfstijl van Bjorn van den eynde echt superfijn, mede hierdoor las het boek heel fijn weg. 

Het boek eindigde totaal niet zoals ik had verwacht, ik moest echt even nadenken over wat er zojuist was gebeurd. 

Kortom, ondanks dat ik even in moest komen vond ik Stille Waters een erg goed boek! Hiervoor krijgt Stille Waters van mij 4,5 sterren. 

Maak jouw eigen website met JouwWeb