Cinder & Ella 2, Lang en Gelukkig? - Kelly Oram

Informatie over het boek:
Auteur: Kelly Oram
Uitgeverij: de Fontein
Bindwijze: Paperback
Aantal pagina's: 399
Genre: Young Adult

 

Waar gaat het over?

Eindelijk hebben Cinder – echte naam Brian – en Ella elkaar gevonden! Maar al gauw dringt de buitenwereld zich op. Brian is de hotste auteur van Hollywood en iedereen wil alles over hem weten. Dat merkt ook Ella, die plotseling – met brandwonden en al – in de belangstelling staat. Daarbij komt dat haar familie de relatie afkeurt. Is hun liefde sterk genoeg om de druk van de spotlights aan te kunnen? Of bestaat ‘lang en gelukkig’ alleen in sprookjes?

 

Wat vond ik ervan?

Cinder en Ella, Lang en Gelukkig? Is het tweede deel in de duologie van Kelly Oram.
Door het eerste deel was ik al omver geblazen, en het was dan ook één van mijn favoriete boeken uit 2020.
Ik was dan ook ontzettend benieuwd of Kelly Oram de verhaallijn leuk en interessant wist te houden.
Het lezen van deel 2 was weer een emotionele rollercoaster... Ik heb hardop gelachen, heel veel. In dit boek zat nog meer humor dan in de eerste. Maar ook heb ik een traan weg moeten pinken en voelde ik erg met de personages, en dan met name Ella, mee.
Een apsect wat ik erg mooi vond aan dit deel, was dat het heel realistisch was. Ella houdt niet op slag van haar littekens, en het proces, de ontwikkeling die ze doormaakt in het boek is prachtig om te lezen.
Brian, ook wel Cinder, was net zoals in deel 1 weer zwijmelwaardig en zijn steun en gevoelens naar Ella zijn ontzettend leuk en mooi om te lezen. Al irriteerde ik me af en toe een beetje aan hem, omdat hij voor mijn gevoel Ella soms een beetje te veel onder druk zette, dit kan echter ook aan mij liggen.
De schrijfstijl van Kelly Oram is weer hoe ik hem gewend was; lekker makkelijk om weg te lezen.
Het boek is weer intens, en ik had echt weer "all the feels", heerlijk!
Het tweede deel doet niet onder voor het eerste, en samen met deel 1 is het echt een compleet verhaal.
Ergens vind ik het jammer dat deze duologie tot een eind is gekomen, maar aan de andere kant vind ik het einde zoals die nu is perfect.
Wat een heerlijk boek weer!

Maak jouw eigen website met JouwWeb