Jij Wordt Nog Eens Mijn Dood - Karen McManus

Informatie over het boek:
Auteur: Karen McManus
Uitgeverij: Van Goor (Best of YA)
Genre: Thriller
Bindwijze: Paperback
Aantal pagina's: 300

 

 

Waar gaat het over?

Ivy, Mateo en Cal waren ooit dikke vrienden. Nu zitten ze alleen nog op dezelfde school en hebben ze alle drie een verschrikkelijke dag… Ivy verloor een studentenraadsverkiezing, Mateo probeert school met twee drukke banen te combineren en Cal heeft alweer een blauwtje gelopen. Dus wanneer ze elkaar op de campus tegenkomen, besluiten ze om samen te spijbelen. Ze gaan met zijn drieën de stad in, net zoals vroeger. Behalve dat ze elkaar nog amper wat te zeggen hebben, totdat ze een andere student zien spijbelen en hem volgen naar de plaats delict van zijn eigen moord. Hun dag verandert van saai in dodelijk. En het wordt nog erger als blijkt dat ze allemaal een connectie met de dode student hebben. En ze verbergen allemaal iets. Was hun toevallige hereniging misschien toch niet zo toevallig?

 

 


Wat vond ik ervan?

Jij Wordt Nog Eens Mijn Dood, is het tweede boek van Karen Mc Manus dat ik las. Na vorig jaar (zolang geleden alweer, wow!) Familie Liegt Nooit gelezen te hebben was ik razend benieuwd naar meer van haar.


Zelf haalde ik al twee van haar andere boeken (die ik nog moet lezen, oeps)
Hoewel Jij Wordt Nog Eens Mijn Dood een totaal ander plot heeft dan Familie Liegt Nooit waren er toch wat dingen waarbij ik vond dat beide boeken een beetje op elkaar lezen.

 

Natuurlijk hebben we Karen McManus haar schrijfstijl, die hetzelfde is, en erg prettig, waardoor het natuurlijk al wat gelijk aan kan voelen.


De personages in dit boek waren echter geweldig, ze zijn complex, en de manier waarop Karen Mc Manus steeds beetje bij beetje een geheim ontlokt is briljant!

 

Ook in dit boek wisselen we weer van perspectieven tussen de drie hoofdpersonages, Ivy, Mateo en Cal. Deze overgangen verliepen soepel en stoorden niet.
In dit boek vond ik het juist fijn omdat het zorgde voor extra inzicht in de personages.

 

Er zaten enkele voorspelbaarheden, niet veel, maar toch een paar. Dat vond ik een beetje jammer.

 

De verhoudingen tussen de oersonages onderling zijn serieus en realistisch neergezet, en ik ben helemaal voor team (ik zet de ship naam hier niet neer ivm spoilers ;)

 

Het boek was niet heel dik, exact 300 pagina's en ondanks dat er een boel gebeurt in het boek voelt het niet gehaast aan.

 

Het plot is goed uitgewerkt en op een paar kleine dingen na niet te voorspellen!

 

Ik heb weer enorm genoten van dit boek door Karen McManus! Heerlijk!

 

 


We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!

Maak jouw eigen website met JouwWeb