De Charmante Schurk - Evie Dunmore

Informatie over het boek:
Auteur: Evie Dunmore
Uitgeverij: Xander
Bindwijze: Paperback
Genre: Roman
Serie: Ja, deel 2 in de Vrouwen van Oxford serie

 

 

Waar gaat het over?

In De charmante schurk van Evie Dunmore, het tweede deel in de Vrouwen van Oxford-serie, ontdekt lady Lucie al snel dat in liefde en oorlog alles geoorloofd is. Voor de fans van Bridgerton.

De charmante schurk, het tweede deel in Evie Dunmore's onweerstaanbare serie De vrouwen van Oxford, is een heerlijk historisch verhaal met humor, vaart, veel plottwists en een sterke vrouwelijke hoofdpersoon. En het tweede deel is nog smeuïger dan het eerste!

Lady Lucie, leider van de suffragettebeweging, is furieus. Ze had het perfecte plan: een uitgeverij kopen om zo haar invloed in de strijd voor vrouwenrechten te vergroten. Helaas had ze hierbij even niet gerekend op de belangrijkste aandeelhouder: Lord Ballantine, haar beruchte aartsvijand. Hij wil haar best zijn deel verkopen, maar alleen als hij één nacht met haar mag doorbrengen...

Lucie zal alles op alles moeten zetten om deze onweerstaanbare schurk te verslaan, die erop uit is haar plannen te dwarsbomen én haar hart te stelen. Terwijl ze probeert hem te slim af te zijn, ontdekt ze al snel dat die ene beroemde dichter gelijk had: in liefde en oorlog is alles geoorloofd.

De charmante schurk van Evie Dunmore is de perfecte historische roman om helemaal in te verdwijnen, voor alle Bridgerton-fans!

 


Wat vond ik ervan?

In dit 2e deel van de vrouwen van Oxford lees je over de levens van Lucie en Tristan.

 

De eerste 300 bladzijden had ik nog niet echt een idee welke kant het op zou gaan, ik miste daarin echt dynamiek tussen Lucie en Tristan, ondanks dat ze samen eigenaar van een uitgeverij en op dat vlak wel met elkaar te maken hadden, had ik meer het gevoel twee apparte verhaallijnen te lezen.
Ik kwam er dus niet zo makkelijk in als in deel 1, wat een beetje jammer was.

 

Pas na die eerste 300 pagina's begonnen die verhaallijnen meer samen te komen en werd het verhaal wat logischer en meer een geheel en hoe meer het verhaal zich verdiepte hoe mooier het werd, en hoe moeilijker het werd om het boek weg te leggen.

 

In het boek werden veel gedichten geciteerd en wat ik erg fijn vond was dat de bron ook duidelijk benoemd werd.

 

Daarnaast waren een paar van de gedichten zelf ook erg mooi en voegden echt wat toe aan het verhaal!

 

De cover van dit boek is ook echt prachtig. Het past goed bij deel 1 en het gehele plaatje is dan ook echt heel mooi!

 

Daar waar ik in het begin nog niet goed wist wat ik nu van dit boek moest gaan vinden, maakte het laatste deel van het boek het ruimschoots goed en heb ik ontzettend genoten van dit 2e deel!

Ik ben nu wel heel benieuwd naar het volgende deel!

 

 

We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!