Titel: Vloek van vuur en schaduw

Auteur: Emmy van Ruijven

Uitgever: Dutch Venture Publishing

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789493265431

 

Dit is waar Vloek van vuur en schaduw over gaat:

Maire kan haar geluk niet op: ze heeft een beurs gekregen voor een kostschool in Schotland en staat op het punt om op avontuur te gaan. Even geen pestkoppen om haar heen of herinneringen die haar kunnen plagen, maar een nieuw begin. In de Schotse Hooglanden maakt ze al snel nieuwe vrienden. Zij blijken er een wel heel bijzondere hobby op na te houden: ze zijn namelijk lid van een heksencoven. Ze slepen Maire maar al te graag mee naar hun magische avonden, waarop ze de maan vereren en de seizoenen vieren. In eerste instantie vindt Maire dit heel erg spannend en leuk... totdat er iets mis gaat. Haar vriendinnen weten het zeker: de heksen van Taigh Cloiche zijn vervloekt.

 

 Dit is wat ik van Vloek van vuur en Schaduw vond:

De laatste tijd is hekserij een onderwerp dat ik steeds interessanter vind. Toen ik deze cover voorbij zag komen was ik meteen benieuwd, want zeg nou zelf; is het geen plaatje?! Dat het boek over hekserij gaat is meteen duidelijk. Van Dutch Venture Publishing mogen we meedoen aan de blogtour.

Emmy van Ruijven heeft een heel fijne schrijfstijl. Als je nog niets van Hekserij weet dan is dit zeker een goed boek om mee te beginnen. Door de beeldende wijze waarop Van Ruijven schrijft kan je zelfs de kleinste details voor je ogen zien. Ook worden verschillende termen in de hekserij op een mooie manier uitgelegd in het verhaal. Ik denk dat je wel enige interesse voor het onderwerp moet hebben om dit boek te kunnen lezen. Als je helemaal niet van hekserij houdt dan is dit misschien niet het juiste boek voor jou.

De personages waren erg fijn om over te lezen. Vooral het hoofdpersonage Maire vond ik vanaf het begin erg tof. Haar gevoelens en gedachten tijdens de avonden waarin ze door haar nieuwe vrienden op de kostschool in Schotland meegesleept wordt naar hun magische avonden en rituelen komen mooi over.

Ik zat niet meteen in het verhaal. Het duurde even voor ik echt de draai te pakken had, maar na de eerste paar hoofdstukken kwam ik echt in het verhaal en wilde ik het boek niet meer wegleggen. Sterker nog, ik heb het boek in één zit uitgelezen.

De setting vond ik fantastisch. Je waant je tijdens het lezen echt in en om de Schotse kostschool. Ik kreeg bijna heimwee naar de plek toen ik het boek uit had.

Al met al heb ik ontzettend genoten van Vloek van vuur en schaduw, het is dan ook zeker een aanrader voor iedereen die van young adult en Hekserij houdt!

Beoordeling: 4 / 5

Maak jouw eigen website met JouwWeb