De Grote Race - Ruby Coene

Informatie over het boek:

Auteur: Ruby Coene
Genre: Jeugd
Aantal bladzijden: 272
Uitgeverij: Moon
ISBN: 9789048859047


Achterflap:

Als de elfjarige tweeling Li en Nao opfamiliebezoek gaat naar Taiwan, vreestvooral Li dat het een saaie zomer wordt. Maar niets blijkt minder waar...

Op de eerste avond dat Li en Nao bij hun opa en oma zijn,worden hun ouders ontvoerd. Nog voordat ze doorhebbenwat er gebeurd is, komt een vreemde man de kamer binnen.Hij noemt zichzelf Muis en zegt dat hij weet waar hun ouderszijn. Muis beweert dat hij een van de winnaars is van de GroteRace, de wedstrijd die heeft bepaald welke dieren nu zijnopgenomen in de Chinese dierenriem. Natuurlijk wilden alle dieren deze race winnen om een plekje in de dierenriem tebemachtigen, maar er was slechts plek voor twaalf. En Muis'overwinning was niet eerlijk, hij speelde vals. Hij verraaddezijn beste vriendin Kat, waardoor zij de race verloor. Nu isKat terug en ze is uit op wraak, wraak op de afstammelingenvan Muis. En dat, vertelt Muis, zijn Li en Nao. Als Li en Naohun ouders ooit terug willen zien, moeten ze Kat opsporen enverslaan.In een poging Kat te vinden, reizen Li en Nao langs alledieren uit de dierenriem en vragen ze om hulp. Maar dedieren lijken soms wel in raadsels te praten... Zal de tweelinghun ouders op tijd weten te redden uit de klauwen van Kat?

Een boek vol actie, humor én puzzelsom samen met Li en Nao op te lossen.

 


Wat vond ik ervan?


Toen we een berichtje kregen dat we waren uitgekozen als ambassadeurs voor "De Grote Race" waren we ontzettend blij! We waren heel erg benieuwd naar het verhaal, en vrijwel direct, begon ik er in.
Het concept zelf is al erg origineel, dertien dieren zijn op een leuke manier in het verhaal verwerkt.
Ik vond het ook erg leuk dat het boek over een tweeling gaat, en de relaties onderling zijn perfect neergezet en heel herkenbaar ;).
Ruby's schrijfstijl is erg fijn, zeker voor kinderen. Het moet zeker goed te doen zijn voor 9+, zoals ook op de achterkant staat.
Het verhaal zelf is erg leuk, spannend en mysterieus, maar het leukste aan het boek waren toch wel de raadsels en puzzels naar mijn mening.
Li en Nao moeten bepaalde puzzels en raadsels oplossen en de lezer zelf doet mee! Aan het eind van een puzzel staan twee antwoorden waaruit je zelf je keuze moet maken, waarna je naar een bepaald hoofdstuk wordt geleid!
Dit vond ik erg leuk, en ontzettend origineel, ik ben het nog nooit eerder tegen gekomen in een boek!
Doordat je dus verschillende verhaallijnen kan volgen, is het ook zeker leuk om het nog een keer te lezen, maar dan andere keuzes te maken!
Ook de tekeningen passen erg goed bij het verhaal, en geven het toch iets extra's!
Een erg leuk, spannend en origineel debuut als jeugdauteur van Ruby Coene, waar vele kinderen ongetwijfeld ontzettend veel plezier aan zullen beleven!


We willen de uitgeverij bedanken voor het recensie-exemplaar, het was een eer om ambassadeur te mogen zijn voor dit boek!

Maak jouw eigen website met JouwWeb