Titel: De geheimen van Maxton Hall College

Auteur: Mona Kasten

Uirgever: Meulenhoff Boekerij

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789022598054

Prijs: €22,99

 

Dit is waar De geheimen van Maxton Hall College over gaat:

 

Geld, glamour, luxe en macht: de vier zaken die de dienst uitmaken op Maxton Hall College en vier kwaliteiten die Ruby Bell niet bezit. Maxton Hall is een van de duurste, meest gerenommeerde privéscholen van Engeland en de klassieke Maxton Hall-student is een nazaat van een eeuwenoud adellijk geslacht, van invloedrijke politici of van grootheden uit de zakenwereld, geen dood­gewoon meisje met een studiebeurs. Daarom wil Ruby het liefst zo snel mogelijk afstuderen en in de tussentijd zo min mogelijk opvallen.

Ruby had nooit verwacht dat ze verliefd zou worden op James Beaufort, de schatrijke, ogenschijnlijk onbereikbare erfgenaam van het Beaufort herenmode-imperium. Maar onder zijn arrogantie bleek een heel andere James te zitten: een gevoelige jongen vol dromen, die perfect bij Ruby leek te passen… tot hij haar voor de ogen van iedereen liet vallen. Ruby is er kapot van. Nog nooit heeft ze zulke intense gevoelens voor iemand gehad en nog nooit is ze zo diep gekwetst. Ze wil haar oude leven terug, toen ze nog niemand kende op Maxton Hall en geen deel uitmaakte van de elitaire en verdorven wereld van haar klasgenoten. Maar ze kan James niet vergeten. Ze leven in compleet andere werelden, maar wat als ze toch voor elkaar zijn voorbestemd?

 

 

Dit is wat ik van de Geheimen van Maxton Hall College vond:

 

De Geheimen van Maxton Hall College is het vervolg op het eerste deel in deze trilogie, Maxton Hall College. Dat eerste deel las ik eind vorig jaar, en dat eindigde toen met een mega cliffhanger! Ik kon niet wachten op het tweede deel en nu is het zover! Onlangs is het tweede deel verschenen!

 

Het eerste deel lees je alleen vanuit Ruby en James. In dit deel worden ook de perspectieven van Lydia (de zus van James) en Ember (de zus van Ruby) toegevoegd. Normaal gesproken ben ik niet zo’n fan van meer dan twee perspectieven, aangezien ik het snel als veel en chaotisch ervaar. Bij dit boek vond ik het echter perfect kloppen. Lydia en Ember hebben beide hun eigen verhaallijnen waardoor het fijn is om hier meer over te lezen. Vooral van Lydia, wiens verhaallijn toch wel het meest extreem is in het hele boek, is het extra fijn. Mona Kasten geeft hier in dit boek meer aandacht aan.

 

Na de Cliffhanger van het eerste deel zit Ruby nogal in de put. Ze heeft het moeilijk met hoe ze zich moet voelen en zit vaak in tweestrijd. Mona Kasten beschrijft deze gevoelens op een hele mooie manier, waardoor Ruby -en de andere personages trouwens ook- heel levendig aanvoelen. Ook James en waarom hij bepaalde keuzes in het eerste boek heeft gemaakt worden gied beschreven.

 

Dan heb je nog Maxton Hall. Ik hou echt enorm van deze setting, de prestige, macht, vriendschappen en zelfs hoe het gebouw eruit ziet. Eén van mijn favoriete dingen aan Maxton Hall College blijft toch wel de activiteiten commissie, waar zowel Ruby als James lid van zijn.

 

Mona Kasten heeft het voor elkaar gekregen om dit deel (weer!) op een  cliffhanger te laten eindigen. Ik ben ontzettend benieuwd naar het derde en laatste deel in deze trilogie, welke Januari 2024 verschijnt. Nog eventjes wachten dus, maar in de tussentijd kunnen we de eerste twee delen herlezen, of de again serie lezen, die ook geschreven is door Mona Kasten.

 

Ik heb ontzettend genoten van dit tweede deel en kan niet wachten op het derde!

 

Beoordeling: 4/5

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb