Titel: de vermisten van maneschijn

Auteur: Christelle Dabos

Uitgever: Luitingh Sijthoff

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789024587247

Prijs: €24,99Dit is waar De Vermisten van Maneschijn over gaat:

 

Ophelia keert terug in De vermisten van Maneschijn, het tweede deel van De spiegelpassante-serie van Christelle Dabos. Na de gebeurtenissen in De ijzige verloofde wil Ophelia niets liever dan een rustig en teruggetrokken bestaan leiden. Maar haar leven op de vijandige ark Pool is meer in gevaar dan ooit… Als verloofde van de afstandelijke en raadselachtige Thorn zijn alle ogen op Ophelia gericht. Bovendien gebruikt Faroek, de machtige familiegeest van het Noorden, haar voor zijn eigen doeleinden: Ophelia kan namelijk met haar handen voorwerpen lezen en zo eeuwenoude geheimen achterhalen. Wanneer de ene na de andere invloedrijke hoveling spoorloos verdwijnt, raakt Ophelia opnieuw ongewild betrokken bij een opsporingsonderzoek. Langzaam maar zeker doorziet ze niet alleen de vele illusies die de ark rijk is, maar ontdekt ze ook de overdonderende waarheid…Dit is wat ik van De Vermisten van Maneschijn vond:

 

Nadat ik De IJzige Verloofde, deel 1 in de spiegelpassante, uit las, zat ik een beetje in een leesdip, omdat ik zo ontzettend van dat verhaal heb genoten. Gelukkig hoefde ik niet heel lang te wachten en kon ik al gauw verder in het tweede deel in deze reeks: De Vermisten van Maneschijn. 

Waar het eerste deel voor mijn gevoel wat traag op gang kwam, was dat bij De Vermisten van Maneschijn compleet het tegenovergestelde hiervan. Ik zat vrijwel meteen in het verhaal en kon het boek simpel genoeg niet meer wegleggen. Dit komt mede doordat je de wereld en personages natuurlijk al vanuit het eerste deel kent, dus behalve nieuwe personages hoeft er niet heel veel meer over de andere personages of wereld meer uitgelegd te worden.

 

Hoewel je de meeste personages dus al vanuit het vorige deel kent, leer je ze nog beter kennen in dit tweede deel. Dit gebeurt op een hele subtiele manier, waardoor ze ontzettend realistisch aan blijven voelen. Ook de relatie tussen Ophelia en Thorn ontwikkelt zich steeds verder. Persoonlijk vond ik dit ontzettend tof om te lezen!

 

De Vermisten van Maneschijn is een boek met echt voor ieder wat wils. Romantiek, Fantasy, Mysterie, Misdaad, actie, dit verhaal heeft het allemaal! Doordat dit eigenlijk zoveel genres door elkaar heen zijn, zou je verwachten dat het één groot onsamenhangend verhaal is. Toch is niets minder waar. Christelle Dabos heeft een heel fijne, beeldende schrijfstijl waarmee ze al deze aspecten tot een mooi geheel heeft verweven.

 

Over het algemeen vond ik De Vermisten van Maneschijn een fantastisch verhaal en veel beter dan het eerste deel! Mocht je na het eerste deel twijfels hebben over het doorlezen van deze serie, dan kan ik je alleen maar aanraden toch verder te lezen! 

 

Ik ben ontzettend benieuwd naar de verdere verloop van deze serie; Ik kan niet wachten om verder te lezen over Ophelia, Thorn en deze fantastische wereld!

 

Beoordeling: 4.5 / 5