De Strijd van Twee Koninginnen - Jennifer L Armentrout

Informatie over het boek:
Auteur: Jennifer L Armentrout
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Bindwijze: Paperback
Genre: Fantasy (romance)
Aantal bladzijden: 637
ISBN: 9789020550252

 


Waar gaat het over?

Casteel weet maar al te goed hoe sluw en slecht de Bloedkoningin is. Toch is hij verbijsterd als hij over haar gruwelijke daden hoort. Poppy is vastbesloten om de koning te bevrijden, maar heeft daarvoor de hulp nodig van de generaals van Atlantië. Beiden moeten alles in de strijd gooien om een einde te maken aan wat de Bloedkoningin is begonnen. Dat betekent dat Poppy in het reine moet komen met de profetie die ze al zo lang vreest. De profetie die laat zien wie ze werkelijk is.

 

 

Wat vind ik ervan?

Het is al een een hele poos geleden sinds ik deel 3 in deze serie las. In december vorig jaar las ik nog het eerste deel in de Flesh and Fire serie, een serie die zich afspeelt in dezelfde wereld en die ook verwant is aan dezelfde personages en dergelijke. (Als je dat boek, Schaduw in het vuur, nog niet hebt gelezen, ga dat dan echt doen! Het is echt een van mijn favoriete boeken ooit!)

Nu konden we eindelijk beginnen in het vierde deel van de Blood and Ash serie, en die begint meteen ontzettend spannend! Je gaat namelijk eigenlijk direct verder waar je in het derde deel bent gebleven en voor mij was het daarom ook niet zo moeilijk om in het verhaal te komen :)

 

Ook lezen we in dit boek bepaalde hoofdstukken ook vanuit Casteels perspectief in plaats van alleen uit die van Poppy, iets wat ik, zeker omdat ze het eerste grote gedeelte van het boek van elkaar weg zijn, echt iets vond toevoegen!

Qua actie, strijd en spanning vind ik dit boek het sterkste in de hele serie! Ik vind de strijd tussen de twee koninginnen zo tof gedaan! Iets wat ik in het begin helemaal niet verwacht had!

 

Wel miste ik soms, en dan bedoel ik met name in de eerste 400 pagina's, een beetje de chemie tussen Poppy en Casteel, wat natuurlijk niet gek is doordat ze zoveel van elkaar weg zijn, maar ik had het gevoel alsof er wat meer gefocust werd op de band/chemie tussen Poppy en Kieran, iets wat ik zelf niet nodig had gevonden🙈

Ook maken we dit deel kennis met een aantal nieuwe personages waaronder een nieuwe persoonlijke favoriet: Rover. Ik wil niets spoileren, maar zeg alleen even dat zijn persoonlijkheid in het boek voor wat meer dynamiek tussen de anderen zorgt.

 

Hoe verder ik kwam in dit boek, hoe moeilijker het was om hem weg te leggen.
Ik weet niet wat Jennifer L Armentrout in haar boeken stopt, maar ze zijn stuk voor stuk zo verslavend goed dat je niet kan stoppen met lezen.

Isbeth is als verschrikkelijk personage zo goed uitgewerkt dat je ook daadwerkelijk een hekel aan haar krijgt. Ik in ieder geval wel.

 

Ook vind ik het supertof dat we in dit deel steeds meer lezen over en met Malik. In de eerdere delen wordt natuurlijk wel over hem gepraat maar ontmoet je hem nog niet echt, nu je dat in dit deel wel doet is het echt zo'n moment geweest waar je naartoe hebt geleefd.

 

Ik wil ook absoluut niet voor spoilers zorgen, dus daarom dat ik het volgende heel beknopt houd, maar O MIJN GOD, die laatste 30 pagina's.
Ik ging door een hele achtbaan van emoties heen en vondt de kant die het verhaal opging géweldig! Degenen die het boek hebben gelezen en de andere boeken van haar ook zullen waarschijnlijk wel weten waar ik op doel. Aaahhh ik kan nog steeds niet met mijn hoofd bij dat laatste stuk!
Echt absoluut geweldig!

 

Uiteraard moet ik ook nog even zeggen over wat een plaatje dit boek zelf weer is geworden. De sprayed edges, de fanart op de schutbladen en de fantastische boekenlegger! En de rug van het boek past perfect bij de andere boeken in deze serie!

Ik heb enorm genoten van dit boek en kan niet wachten op meer! Als je nog niet bent begonnen met de Blood and Ash serie, laat dit dat je teken zijn om te beginnen want je weet echt niet wat je mist :)

 

 


We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!

Maak jouw eigen website met JouwWeb