Titel: Trammelant op Texel
Auteur: Lily Frank
Uitgever: Dutch Venture Publishing
Bindwijze: Paperback
ISBN: 9789493265332
Prijs: €17.95

Dit is waar Trammelant op Texel over gaat:


Kitty heeft een burn-out. Vervelende herinneringen aan de laatste maanden voordat ze zich ziek meldde overspoelen haar regelmatig en alleen al het denken aan haar werk bezorgt haar de bibbers. Om los te komen van alles besluit ze om een weekje naar Texel te gaan. Eens kijken of het herfstweer daar de zorgen uit haar hoofd kan waaien! Alleen heeft ze dat niet met haar werkgever durven overleggen omdat ze zich al zo schuldig voelt dat ze overspannen thuiszit. Maar dan treft ze op de boot naar het Waddeneiland Mees, die éne collega die heeft bijgedragen aan haar burn-out en die wel de laatste persoon is die ze tegen wil komen. En laat hij nu net dezelfde week uitgekozen hebben om daar vakantie te vieren…

 

Dit is wat ik van Trammelant op Texel vond:


Vorig jaar las ik #ikdatethuis van Lily Frank en daar heb ik toen ontzettend van genoten, dus toen ik hoorde dat er een nieuw verhaal van deze auteur uitkwam was ik meteen ontzettend benieuwd! Toen ik daarna de flaptekst las en de cover zag wist ik meteen dat ik dit verhaal zou gaan lezen.

 

Trammelant op Texel gaat over Kitty. Kitty zit thuis met een burn-out. Hierdoor krijgt het verhaal automatisch al een zwaardere lading, je merkt meteen dat het geen mega luchtig liefdesverhaal zal zijn.
Toch is dit ook juist wat ik zo mooi vond aan dit verhaal. Kitty is geen perfect personage, ze heeft juist onzekerheden en haar struggles. Hierdoor voelt ze realistisch aan. Je kan als lezer echt mer haar meevoelen.
Ook Mees was erg goed uitgewerkt.

 

Lily Frank heeft een heel fijne en beeldende schrijfstijl, die je echt mee het verhaal in neemt. Ze beschrijft de burn-out van Kitty op een hele mooie manier waardoor het verhaal niet te zwaar wordt. Mede de band en chemie tussen Kitty en Mees, die je ook echt kan voelen door de bladzijdes heen, zorgt voor een fijne balans tussen zwaardere en luchtigere onderwerpen.

 

Ook vond ik de sfeer van het verhaal ontzettend leuk! Je bent bijna zelf op Texel (en krijgt spontaan zin in vakantie ;)). De sfeer is heel beeldend neergezet en ook hierdoor leest het verhaal lekker weg.

 

Lily Frank heeft een heel mooi boek geschreven over belangrijke onderwerpen waar veel vaker over gepraat mag worden. Ik ben fan!

 

Als jij fan bent van een mooi toeristisch feelgood verhaal met zwaardere onderwerpen dan is dit zeker een aanrader voor jou!

Beoordeling 4.5/5

Maak jouw eigen website met JouwWeb