Titel: De Erfgenaam

Auteur: Anne Grun Halvorsen & Randi Fuglehaug

Uitgever: Best of YA

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789000386963

Prijs: €17.99

 

Dit is waar de erfgenaam over gaat:

 

Lena heeft het afgelopen jaar nogal wat meegemaakt. Een van de vele veranderingen in haar leven is dat ze met haar ouders van een klein dorpje naar Oslo is verhuisd. Daar gaat ze naar dezelfde middelbare school als de koninklijke tweeling Margarethe en Karl Johan - Kalle voor zijn vrienden.

 

Wanneer Kalle tijdens de eerste les naast Lena gaat zitten is dat het begin van een hoop gedoe. De vriendelijke, charmante, en nogal volhardende Kalle dreigt al snel te dicht bij haar te komen. En als hij – of nog erger: zijn beduidend minder aardige zus – ontdekt waarom Lena is verhuisd, zal dat haar hele leven weer op zijn kop zetten.

 

Dit is wat ik van de erfgenaam vond:

 

Normaal gesproken lees ik eerst het boek voordat ik de verfilming ervan bekijk. Bij de erfgenaam was dit voor de verandering precies omgedraaid. Ik heb een tijdje geleden alweer de film Royal Teen gezien, wat de verfilming is van dit boek. Deze vond ik toen best leuk om te zien, dus ik kon niet wachten om te beginnen aan het boek.

 

War ik fijn vond aan dit boek was de schrijfstijl van Halvorsen en Fuglehaug. Het verhaal is vlot en beeldend geschreven, waardoot je makkelijk door blijft lezen.

 

Helaas was deze vlotte, beeldende schrijfstijl een van de weinige dingen die ik persoonlijk goed vond aan dit boek. De personages voelden voor mij onrealistisch aan. Lena, het hoofdpersonage, schommelt heer erg in hoe ze is. De ene keer is ze heel nerveus, de andere keer is ze juist heel zelfverzekerd. Dat komt bijna nep over. Ik kreeg hierdoor het gevoel dat de auteurs te hard hun best hebben gedaan om zich in de doelgroep te verplaatsen, in plaats van kracht in het verhaal te steken.

 

Iets waar ik me enorm aan ergerde was het taalgebruik van de personages. Het woord ‘Fokking’ werd ontzettend vaak gebruikt en begon uiteindelijk te irriteren.

 

Wat ik eigenlijk miste was diepgang. Dit verhaal voelt oppervlakkig en onrealistisch aan. De achterflap doet vermoeden dat dit een verhaal boordevol spanning zou zijn, maar helaas was dit niet het geval.

 

Helaas was dit verhaal niet my cup of tea. Er is genoeg ruimte voor verbetering, hopelijk komt dat in het tweede deel.

 

Beoordeling: 2 / 5

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb