Titel: de Kleuren van Licht

Auteur: V.E. Schwabb

Uitgever: Meulenhoff Boekerij (best of fantasy)

Bindwijze: Hardcover

ISBN:978904920230

Prijs: €26,99

 

Dit is waar de Kleuren van Licht over gaat:

De gevoelige balans tussen de vier Londens staat op het punt te breken. De ooit zo vereerde magie werpt zijn duistere schaduw over Rood Londen en maakt de weg vrij voor een ander Londen om de macht te grijpen. Kell begint te bezwijken onder de druk van ­tegenstrijdige loyaliteiten en Lila moet leren haar magie te beheersen, voordat de magie háár beheerst.

Intussen verzamelt kapitein Alucard Emery zijn bemanning en bereidt hij zich voor op een race tegen de klok om het onmogelijke voor elkaar te krijgen. In de schaduwen keert een oude vijand terug om de kroon op te eisen, terwijl een gevallen held een wereld probeert te redden die voor zijn ogen uiteen lijkt te vallen.

Wie zal de macht grijpen? Wie zal roemloos ten onder gaan? Wie redt het tot het einde van deze overdonderende trilogie?

 

Dit is wat ik van de Kleuren van Licht vond:

Nadat ik De kleuren van Magie en de Kleuren van Schaduw Las, kon ik niet wachten om verder te lezen in deze serie. Gelukkig voor mij kon ik direct doorlezen, want ik had het derde deel in deze trilogie al klaar liggen. Inmiddels heb ik ook deze uit en ik kan niet anders zeggen dan dat ik echt enorm van deze serie heb genoten!

Het derde deel in de schemering trilogie is veruit de dikste van de drie. Ik moet eerlijk bekennen dat ik daardoor bijna een beetje geïntimideerd was… maar uit ervaring weet ik dat de dikste boeken vaak het makkelijkst weglezen (in mijn mening). Daar had ik met dit boek helemaal gelijk mee. Ik vloog echt door het verhaal heen! Wat hierbij zeker hielp is dat ik de serie allemaal direct na elkaar heb gelezen. Als je de serie met een gat van tijd ertussen leest, kan ik me voorstellen dat het in het verhaal komen van dit derde deel wat lastiger is. Daarom raad ik aan om de eerste twee delen wellicht nog eens te herlezen voordat je aan dit deel begint, omdat er gewoonweg veel informatie is uit de eerste twee delen die je anders kan missen.

In de Kleuren van Licht lezen we weer mee vanuit Kell en Lila. Wat ik vooral erg mooi vond om te lezen is de ontwikkeling die ze als personages in de serie, maar vooral ook dit derde deel doormaken. Kell heeft moeite met waar zijn loyaliteit ligt, en Lila heeft moeite met het beheersen van haar magie. Tijdens het verhaal lees je echt vanuit hen als personages hoe ze hiermee omgaan. Ze zijn niet perfect en dat lees je ook. Dit maakt ze realistisch en geeft het verhaal net een extra beetje diepgang. Kell en Lila zijn echt van die personages die na het lezen een speciaal plekje in mijn hart hebben gekregen.

De schrijfstijl van V.E. Schwabb is elke keer weer iets waar ik gewoon helemaal verbaasd over ben. Ze schrijft zó gedetailleerd en beeldend, maar niet op een manier die vervelend is. Het is echt een authentieke schrijfstijl, eentje die je tussen duizenden zou kunnen herkennen.

Ook aan spanning en mysterie was in dit verhaal geen gebrek. Dat is fijn, want die spanning en mysterie helpen echt bij het doorlezen. Samen met de toffe personages en de authentieke schrijfstijl van V.E. Schwabb zorgen deze aspecten voor een bijna perfect slotdeel van een fantastische trilogie.

Ik heb echt weer enorm genoten van het werk van V.E. Schwabb en kan niet wachten om nog meer van haar boeken te lezen!

De schemering serie is een aanrader voor alle fantasy lezers onder ons!

Beoordeling: 4.5/5  

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb