Titel: de Kleuren van Schaduw
Auteur: VE Schwabb
Uitgever: Meulenhoff Boekerij
Bindwijze: Hardcover
ISBN:9789022599417
Prijs: €24,99

Dit is waar de Kleuren van Schaduw over gaat:

Het is vier maanden geleden dat de steen in het bezit van Kell kwam. Vier maanden sinds zijn pad kruiste met dat van Lila Bard. Vier maanden sinds prins Rhy gewond raakte en de beruchte tweeling van Wit Londen werd verslagen. Nu, rusteloos sinds hij is gestopt met het smokkelen van magische goederen, wordt Kell ’s nachts geplaagd door duistere dromen, en overdag door herinneringen aan Lila.

Intussen maakt Rood Londen zich op voor de Element Spelen, een extravagante internationale magiewedstrijd die bedoeld is ter vermaak en om aangrenzende landen te vriend te houden. Men heeft het zo druk met de voorbereidingen dat niemand doorheeft dat een piratenschip vol oude bekenden steeds dichterbij komt. En dat een ander Londen, ver weg, langzaam aan kracht begint te winnen. Want een schaduw die ’s nachts verdwijnt, zal de volgende ochtend weer verschijnen. En de balans van magie is kwetsbaar. Als één stad opbloeit, moet een andere ten onder gaan.


Dit is wat we van de Kleuren van Schaduw vonden:

Een poosje geleden heb je kunnen lezen wat wij van het eerste deel in deze populaire trilogie van VE Schwab vonden.
In deze recensie lees je wat wij van het tweede deel van deze serie vinden, mocht je nou dus benieuwd zijn naar wat wij van het eerste deel vonden, klik dan op het pijltje hierboven en scroll dan naar beneden, dan vind je hem vanzelf!☺️

In dit tweede deel lezen we zowel van uit Kell als vanuit Lila.
Soms vind ik dat heel ergerlijk in boeken, maar bij deze boeken stoort mij dat totaal niet!
Ook vond ik dat in dit tweede deel het verhaal sneller op vaart kwam.
Nog steeds had het naar mijn mening wat sneller gemogen, het is al best een dik boek en dat alleen kan soms best intimiderend zijn, maar als het dan in het begin ook niet heel erg opschiet voelt het nog langer aan.

Als er één ding is wat ik al aan de vorige boeken van V.E. Schwab heb gemerkt, dan is het wel het volgende; V.E Schwab weet hoe ze moet schrijven!

Aan het verhaal zelf kun je al merken dat ze aan elk klein detail heeft gedacht.
Er gebeurt niet ontzettend veel in dit tweede deel, maar door de manier waarop V.E. Schwab dit boek heeft geschreven voelt het niet zo aan!

Ook vind ik dat we even weer aandacht moeten besteden aan de prachtige limited edition die de uitgeverij hiervan heeft gemaakt! Het boek heeft ontzettend toffe illustraties op snee, zo tof dat we ze omgekeerd in de boekenkast hebben staan; met de edges naar voren!
Ook onder de dustjacket is het boek weer prachtig bedrukt!

Kell en Lila als personages vind ik supertof!
Ze zijn op een dusdanige manier geschreven dat ik alles wat hen op bepaalde momenten ervaarden en voelden, ik zelfs soms ook voelde.
Dat is misschien wel één van de dingen die ik het tofste vind aan lezen☺️

Dit tweede deel eindigt met een enorme cliffhanger, eentje waarmee ik héél blij ben dat we deel 3 al klaar hebben staan in de kast!
Hier zijn we dan ook meteen in verder gedoken🙈 (Maar wat we daar van vinden is voor een volgende keer ;)

 

We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!

4 / 5

Maak jouw eigen website met JouwWeb