Dochter van de Scharlaken Rozen - Chloe Gong

Informatie over het boek:
Auteur: Choe Gong
Uitgeverij: Boekerij
Bindwijze: Hardcover (Limited edition editie)
Genre: Fantasy
Aantal bladzijden 438

 

 

Waar gaat het over?

Shanghai, 1926. Een bloedvete tussen twee bendes kleurt de ­straten rood en laat de stad achter in hulpeloze chaos. In het oog van de storm staat Juliette Cai: de achttienjarige erfgename van de Scharlaken Rozen, een netwerk van criminelen dat zich ver boven de wet waant. Hun enige rivalen zijn de Witte Magnolia’s, een beruchte bende die al generatieslang tegen de Scharlaken Rozen vecht. Aan het hoofd staat hun erfgenaam, Roma Montagov, Juliette‘s eerste liefde... en de eerste die haar verried.

De genadeloze machtsstrijd is niet het enige wat de straten onveilig maakt. Een duistere kracht drijft mensen letterlijk tot waanzin. Als de eerste dodelijke slachtoffers vallen, wordt de noodtoestand uitgeroepen. Is het een besmettelijke ziekte? Schuilt er een monster in de schaduwen? Als erfgenamen van de machtigste bendes zullen Juliette en Roma hun krachten moeten bundelen om de inwoners te beschermen. Voordat er niemand meer is om over te heersen.

 

 


Wat vond ik ervan?

We kennen vast allemaal (of nou ja, de fantasy liefhebbers onder ons dan) wel de Engelse titel van dit boek; These Violent Delights.
Ik heb dit boek al ontzettend vaak voorbij zien komen op social media, en toch heb ik vrij weinig spoilers of dergelijke gezien. Ik ging dus ook compleet open dit boek in, iets wat ik zelf altijd erg fijn vindt☺️


Omdat iedereen er zo ontzettend lovend over was op social media, was ik zelf ook ontzettend benieuwd naar het boek (als in, ik had hem in het Engels al een poos in mijn kast staan, maar toch lees ik fantasy het liefst in het Nederlands, waardoor ik hem nog niet opgepakt had)
Toen dit boek dan ook als verrassing op de deurmat viel, wilde ik er eigenlijk meteen in beginnen!


Het boek begint meteen met een indrukwekkende scène in het proloog, die op zo'n mooie poëtische manier is geschreven, dat het mij aanspoorde om verder te lezen!
Het boek voelde totaal anders aan dan de fantasy die ik normaal gesproken lees, op de een of andere manier voelde deze wat "enger" en heftiger aan, maar hij was o zó goed!


De verwijzingen naar de klassieker "Romeo & Juliette" die je hier en daar oppikt zijn te leuk en voelen echt als kleine cadeautjes als je ze leest en vindt.
Dit boek is gevuld met mysterie, plottwist en geweldige scènes.
De hele tijd probeerde ik er achter te komen wat er nou precies aan de hand was met/ in Shanghai, maar zelf kwam ik niet verder. Het boek was zo onvoorspelbaar en zette mij als lezer op zo veel verschillende sporen dat ik gewoonweg geen idee had.


Dit is natuurlijk alleen maar goed want toen ik erachter kwam wat er dan wel aan de hand was, kon ik alleen maar verbaasd zijn!
Ook kunnen we de buitenkant (en binnenkant) van dit boek niet vergeten te benoemen, want wat een parel is het weer geworden. Het linnen boekomslag onder de dust jacket die goud glinstert, de schutbladen met fanart, de cover zelf en het patroon op de zijkant van de bladzijdes!


Het is weer een ontzettend mooie editie geworden waarvan ik blij ben hem in mijn kast te mogen hebben staan.
Dit boek was fantasy van de bovenste plank, waarin de romantiek niet sterk aanwezig is, maar toch een kleine vleug laat weten zo hier en daar! En eigenlijk was dat ook wel eens leuk om te lezen, want de meeste fantasy die ik lees is toch ook deels gebaseerd op romantiek🙈


Als ik dan toch een kritiekpuntje moest geven, dan zou het zijn dat het boek niet altijd even snel weg leest, maar dat maakt het niet minder mooi!
Roma en Juliette zijn beiden personages die, ook al zijn ze zo verschillend, je allebei tijdens het lezen in je hart gaat sluiten.
Dan het einde van dit boek, mijn hemel.... Wanneer komt deel 2 uit? Deze cliffhanger is niet te doen😱


Mocht je nog twijfels hebben of dit boek wel iets voor jou is; probeer het gewoon!

Ken je dat gevoel, dat terwijl je leest, alles gewoon klopt en je echt alleen maar aan het genieten? Dat gevoel had ik tijdens het lezen van dit boek en dat was heerlijk! Het was echt zo'n *cheff's kiss* momentje!
Ik heb er in ieder geval enorm van genoten en tel de dagen (weken? maanden?) af tot deel 2 er is en ik weer verder in dit magische en spannende verhaal kan duiken!

 

We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!