Titel: Rijk van Licht en Sterrenstof

Auteur: S. Christina

Uitgever: Uitgeverij Rebel books

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789083085098

Prijs: €19.95

 

Dit is waar Rijk van Licht en Sterrenstof over gaat:

 

Na de Nacht van Walgraaf is er complete chaos uitgebroken in Solvenia. In het puin van de oorlog staan heksen en Lozen verder uit elkaar dan ooit. Lara wordt tot haar schrik benoemd tot rijksbestuurder en krijgt de onmogelijke taak om het land weer op te bouwen. Maar ondertussen speelt de duistere heks Kalyna haar eigen spel. Lara zal voor de laatste keer de strijd aan moeten gaan. Maar om Kalyna te stoppen, zal ze meer moeten opofferen dan haar lief is.

 

 

Dit is wat ik van Rijk van Licht en Sterrenstof vond:

 

Rijk van Licht en Sterrenstof is alweer het laatste deel in de Lara Polaris trilogie. Dit derde en laatste deel gaat verder waar deel twee is geëindigd. Om deze reden zou ik aanraden om alle drie de delen achter elkaar aan te lezen, zodat je in get verhaal blijft zitten. Hierdoor kun je de delen ook niet los lezen, ze achtervolgen elkaar echt. 

 

In de vorige delen heb he de personages al leren kennen. Hierdoor voelt het derde deel echt als thuiskomen. Je kan zo verder lezen over Lara en haar vrienden zonder nog weer kennis hoeven te maken met nieuwe personages. Het hoofdpersonage Lara is een erg fijn personage om over te lezen, ze is goed uitgewerkt wat er voor zorgt dat je je echt in haar kan verplaatsen.

 

Dit deel vond ik persoonlijk nóg spannender dan de vorige delen. In de strijd tussen de heksen en heksenjagers zijn de heksen nu aan de winnende hand en dit zorgt voor de nodige actie en spanning in het verhaal. Hierdoor leest het verhaal vlot weg, je wil weten hoe het nou verder gaat. Dit is echt een boek dat je in één zit uit kan lezen. 

 

S. Christina heeft een fijne, beeldende schrijfstijl die je vanaf de eerste bladzijde mee het verhaal in neemt. 

 

Het verhaal wordt vooral verteld vanuit het perspectief van Lara. Dat is aan de ene kant fijn, want zo weet je precies wat ze denkt en voelt. Aan de andere kant had ik het persoonlijk ook wel leuk gevonden als er ook was verteld vanuit het perspectief van Alex (de vriend van Lara). 

 

Wat ik erg sterk vind aan dit verhaal is, dat er, naast fantasy ook belangrijke thema's zoals angst, discriminatie (van heksen in dit geval) en vriendschap worden aangekaart. Dit geeft het verhaal net weer een stukje extra diepgang.

 

Over het algemeen heb ik enorm genoten van Rijk van Licht en Sterrenstof. Het is dan ook zeker een aanrader voor iedereen die van Hekserij en Fantasy houdt!

 

 

Beoordeling: 4 / 5