De Hertog Op Zijn Knieën - Evie Dunmore

Informatie over het boek:

Auteur: Evie Dunmore

Uitgeverij: Xander

Bindwijze: Paperback

Genre: Historische roman

 

 

Achterflap:

Engeland, 1879. De briljante maar straatarme Annabelle, dochter van een plattelandsdominee, moet als een van de eerste vrouwelijke studenten haar plek zien te vinden binnen de universiteit van Oxford. In ruil voor haar beurs is ze verplicht de onlangs opgerichte beweging voor vrouwenkiesrecht te steunen.

Haar opdracht: mannen met invloed rekruteren om hun zaak te verdedigen. Haar doelwit: Sebastian Devereux, de koude en berekenende hertog van Montgomery. Haar uitdaging: niet toegeven aan de onmiskenbare aantrekkingskracht van deze man, die voor alles staat waar zij tegen is...

 

 

 

Waar gaat het over en wat vonden wij ervan? 

Het boek de hertog op zijn knieën neemt je mee in de wereld van Annabelle Archer een eenvoudige dominees dochter en Sebastian Devereux de Hertog van Montgomery.
Annabelle wil graag studeren aan Oxford, maar dat is nog niet sociaal geaccepteerd voor vrouwen, evenals het stemrecht voor vrouwen, toch krijgt ze een beurs, maar als tegenprestatie moet ze helpen om op te komen voor de rechten van vrouwen.

Hiermee bezig komt ze in contact met de hertog van Montgomery, een starre en kille man, het lot bepaald dat door een samenloop van omstandigheden Annabelle tijdelijk op het landgoed van de Hertog moet verblijven, tijdens dit verblijf leren Annabelle en de Hertog elkaar steeds beter kennen, en voelen ze zich steeds meer tot elkaar aangetrokken, maar een toekomst voor hun beiden zal nooit verder kunnen dan dat zij zijn maitresse zou worden want een Hertog zal nooit kunnen trouwen met een vrouw van eenvoudige komaf.

 

Dit is het eerste deel in de serie de vrouwen van Oxford.
De eerste 3 hoofdstukken moest ik echt even in het verhaal komen, maar eenmaal in het verhaal kun je het boek absoluut niet meer wegleggen, Evie Dunmore heeft met dit boek de sfeer ontzettend goed weten vast te leggen.

 

Het is ontzettend mooi en beeldend beschreven en je ziet alles zo voor je.

 

Je leeft mee met Annabelle, en je voelt voor welke keuzes de hertog van Montgomery staat.

 

De personages hebben dus voldoende diepgang én Evie Dunmore heeft een toegangelijke schrijfstijl!

 

Het zo meeleven met personages heb ik echt niet bij elk boek wat ik lees maar bij dit boek had ik daar absoluut geen moeite mee, en daar kan ik zelf altijd van genieten!

 

Als je van historische romans houdt is dit boek een absolute aanrader!

 

Ik ben ook zeer benieuwd naar meer boeken van de hand van Evie Dunmore.

 

En zeer zeker ben ik benieuwd naar de volgende delen in deze serie!

 

Ik heb dus erg genoten van dit verhaal, en denk zeker dat een heleboel andere boekenliefhebbers dat ook gaan doen! Mocht je nog twijfels hebben over dit boek: niet doen, want dit wil je lezen!

 

 

We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!