Titel: Vamps - Vers Bloed
Auteur: Nicole Arend
Uitgever: Uitgeverij de Fontein
Bindwijze: Paperback
ISBN: 9789026166365
Prijs: €22,99

 

Dit is waar Vamps: Vers Bloed over gaat:

Welkom op Vamps: de oudste en meest exclusieve vampieracademie ter wereld.
Dillon heeft geen idee waarom zijn vader hem naar Vamps stuurt: een afgelegen eliteschool in de Zwitserse Alpen. Hij heeft niets gemeen met de andere leerlingen. Ze zijn arrogant, bloedmooi en… vampiers. Wat doet hij hier?
Al snel komt Dillon erachter dat ook hij geen gewone sterveling is. Sterker nog: van alle leerlingen blijkt hij de meest bijzondere vampier te zijn. Zijn bloed is het bewijs. Maar terwijl Dillons krachten als vampier groeien, groeit ook het gevaar…


Dit is wat ik van Vamps: Vers Bloed vond:

Toen ik dit boek in de brochure van uitgeverij de Fontein zag staan wist ik meteen dat ik deze wilde lezen. Want zeg nou zelf; klinkt een mix van Twilight en Harry Potter niet heerlijk?! Daarnaast is het een YA fantasy over vampieren, iets wat de laatste tijd niet zo vaak meer wordt uitgegeven.

Nicole Arend heeft een ontzettend fijne en beeldende schrijfstijl waardoor het boek vlot weg leest. Ik had tijdens het lezen geen enkel besef van tijd meer en legde het pas weer aan de kant toen ik het uit had.

In Vamps komen een aantal herkenbare aspecten, die je ook in andere YA verhalen leest terug. Toch waren er ook genoeg nieuwe aspecten, waardoor het verhaal niet té voorspelbaar is. Dit zorgde voor een mooie balans in het boek.

Ik vond de personages tof om over te lezen, maar zeker in het begin zijn het er nogal veel die geïntroduceerd worden. Ik had daarom ook wel moeite met het onthouden van al deze personages en merkte dat ik hier en daar terug moest bladeren om weer even te weten wie welk personage was. Gelukkig leer je ze gedurende het verhaal steeds beter kennen en wordt het makkelijker om ze te onthouden. Vooral het hoofdpersonage Dillon groeit echt met het verhaal mee.

Wat ik mega goed vond was het einde! Oh my, wat een cliffhanger! Op deze manier weet Nicole Arend zeker se spanning erin te houden. Ik kan in ieder geval niet wachten op het tweede deel!

Wat ik ook nog echt even gezegd wil hebben is hoe mooi deze limited edition is. De felroze edges vallen echt op en vormen samen met de donkere bergen van de cover en erg mooi contrast.

Al met al heb ik zeker genoten van het eerste deel in de Vamps serie, en ik kan dan ook niet wachten op het vervolg! Vamps: Vers bloed is een must read voor alle YA fantasy lezers onder ons.

Beoordeling: 4/5

Maak jouw eigen website met JouwWeb