Titel: Wings

Auteur: Aprilynne Pike

Uitgever: Dutch Venture Publishing

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789493265202

Prijs: €18,50

 

Dit is waar Wings over gaat:

De vijftienjarige Laurel heeft altijd op het platteland gewoond met haar hippie-ouders. Wanneer ze met zijn allen naar de grote stad verhuizen zodat Laurel naar de middelbare school kan, moet ze heel erg wennen. Ze mist haar oude huis enorm, al gaat het goed op school en raakt ze bevriend met David, een knappe jongen uit haar klas. Tot Laurel merkt dat ze vleugels krijgt... letterlijk. Ze durft haar ouders niet in vertrouwen te nemen en gaat samen met David op zoek naar haar afkomst. Als Laurel erachter komt dat ze ooit te vondeling is gelegd, is het raadsel compleet. Wie is ze, en nog veel belangrijker: wát is ze precies?

 

Dit is wat ik van Wings vond:

 

Wings is eerder al eens in het Nederlands verschenen, maar toen is het vijfde en laatste deel niet verschenen, en Dutch Venture Publishing brengt deze serie (inclusief het vijfde deel!) opnieuw uit. Vandaag is het onze beurt in de Blogtour, en Wauw, wauw, wauw, wat heb ik genoten van dit verhaal! ik heb er stiekem een nieuwe favoriet bij.

 

Ik zat meteen vanaf de eerste bladzijde in het verhaal, en kon het boek simpelweg niet meer wegleggen. Aprilynne Pike heeft een heel erg fijne, beeldende en toegankelijke schrijfstijl. Mede door deze schrijfstijl, maar ook door de korte hoofdstukken die het boek heeft, leest het verhaal lekker snel weg. Ik heb hem zelfs in één zit gelezen.

 

Ook de Personages vond ik erg leuk om over te lezen, Vooral Laurel en David, en hun zoektocht naar wie en wat Laurel is. Je leeft echt met ze mee tijdens het lezen. Ze ontwikkelen zich gedurende het verhaal ook nog eens, waardoor ze meer diepgang krijgen en een stukje echter aanvoelen.

 

ik vond dit boek zo goed dat ik gewoon een hangover had van dit verhaal! ik wil - nee moet-  weten hoe het verder gaat Met Laurel, David en Tamani! Ik kan niet wachten op de verschijning van het tweede deel - Spells-!

 

Wat ik ook nog even gezegd wil hebben, is hoe mooi het binnenwerk is, want wauw, die vleugeltjes bij elk hoofdstuk! Ze passen samen met de cover echt perfect bij het verhaal!

 

Wings is een absolute must-read voor alle liefhebbers van het fantasy-Genre! 

 

Beoordeling: 5/5