Zoon van de Witte Magnolia's - Chloë Gong

Informatie over het boek:
Auteur: Chloë Gong
Uitgeverij: Boekerij
Bindwijze: Hardcover
Genre: Fantasy
Aantal bladzijden: 509
ISBN: 9789022598177

 

 


Waar gaat het over?

Om de jongen van wie ze houdt te redden, vermoordde Juliette in koelen bloede Roma’s beste vriend Marshall. Niet alleen riep ze daarmee Roma’s haat over zich af, maar ook haar plaats als erfgenaam van de Scharlaken Rozen is onzeker geworden.

Roma weet dat Marshalls dood zijn schuld is – hij liet tenslotte de meedogenloze Juliette weer toe in zijn leven. Hij is vastbesloten om de zaken recht te zetten, zelfs als dat betekent dat hij de vrouw moet vermoorden die hij zowel haat als liefheeft.

Shanghai bereikt langzaam een kookpunt en het gefluister over een burgeroorlog wordt elke dag luider. Dan duikt er een nieuw monsterlijk gevaar op in de stad. Juliette en Roma zullen moeten samenwerken in de strijd tegen monsters en politieke onrust, maar ze zijn niet voorbereid op de grootste uitdaging van allemaal: hun harten tegen elkaar beschermen.

 

 


Wat vind ik ervan?

Degenen die onze recensie van het eerste deel in dit tweeluik hebben gelezen zullen vast nog wel weten wat ik daarover heb gezegd; fantasy van de bovenste plank.
En dat meen ik nog steeds, want iedere keer als ik terugdenk aan dat verhaal wacht ik met smart op het tweede deel.
Nu is het tweede deel uit en hoeft dat niet meer.

Ik was zo enthousiast om weer het verhaal van Juliette en Roma te duiken dat ik vrij snel na het ontvangen van het boek erin ben begonnen.

Zonder moeite kwam ik weer terug in het verhaal en begaf ik me weer in het Shanghai van 1927.

Net zoals in het vorige deel, lees je weer vanuit meerdere personages, waaronder Kathleen, Rosalind en Benedikt. Hoewel ik hun stukjes ook echt supertof en intrigerend vind om te lezen, waren mijn favoriete scènes en hoofdstukken toch wel die van Roma en Juliette. Al helemaal als ze samen waren.

Op een gegeven moment zat ik zo erg in het boek dat ik echt moeite had met het wegleggen van het boek. Iets aan de schrijfstijl van Chloë Gong is ontzettend verslavend en daardoor snakte ik na iedere bladzijde naar meer.

Daarbij schrijft ze op een dusdanige manier dat het echt net is alsof ik me in het Shanghai van 1927 begeef. (Of nou ja, hoe ik denk dat Shanghai eruitziet bedoel ik dan. Ik ben zelf nog nooit in Shanghai geweest dus of mijn beeld nou realiteit is weet ik natuurlijk niet. Het is in ieder geval heel makkelijk om een beeld te vormen bij de tekst :)

De manier waarop het verhaal zich vervolgde is zo ontzettend gaaf en origineel, sommige scenes en wendingen zag ik oprecht niet aankomen.

Het is weer een boek vol spanning, mysterie, intriges, sluimerende romantiek en bad ass personages.

Ik vloog er echt doorheen en genoot met volle teugen. Fantasy is één van mijn favoriete genres en dit is echt weer zo'n boek waardoor ik direct weer weet wat ik nou zo geweldig vindt aan fantasy.

Halverwege het boek had ik het zelf al door; dit wordt één van mijn nieuwe favoriete boeken. En ik had gelijk, want de andere helft van het boek stelde absoluut niet teleur en was zowaar nog beter dan de eerste helft!

Waar ik dacht dat deel 1 al spannend en deels romantisch was, was dat niks vergeleken met deel 2.
Ik kan eigenlijk niet in genoeg woorden uitdrukken hoe ontzettend tof ik dit boek vind.

Ik sloeg de laatste bladzijde om met een dubbel gevoel. Want hoewel ik het einde mooi vond zoals die is, en ik de boeken samen een god geheel vind vormen, het betekende ook dat deze duologie en daarmee ook het wegglippen in deze wereld voorbij was.

Mocht je twijfels hebben over of je dit boek nou moet lezen of niet?
Ik zeg doen!
Niet alleen zijn de boeken echt prachtige pareltjes om in je boekenkast te zien (want laten we eerlijk wezen, visueel gezien zijn ze een cadeautje voor het oog) ook zijn de verhalen echt ongelofelijk fantastisch!

 


We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!

Maak jouw eigen website met JouwWeb