Wedden van wel? - Vanessa Thuyns

Titel: Wedden van wel?

Auteur: Vannessa Thuyns

Uitgever: Dutch venture Publishing

bindwijze: paperback

ISBN: 9789492585929

prijs: 17,95

 

Dit is waar het boek over gaat:

Robine heeft één motto: lang leve de lol! Ze woont niet voor niets vijfentwintighonderd kilometer van haar gecompliceerde familie, kritische ex-vriend en mislukte carrière vandaan. Sep daarentegen wil niets liever dan dat zijn tweelingzus weer voorgoed in Amsterdam komt wonen, dus wanneer Robine voor een bezoek in Nederland is, bedenkt hij ter plekke een weddenschap. Als het Robine lukt om zijn werkgever Jasper te strikken als date voor een familiefeest, mag ze zonder protest én op haar broers kosten terug naar haar onbezonnen leven in Italië. Helaas is advocaat Jasper wel het type: stug, onbereikbaar, té zelfverzekerd en belachelijk knap. Vol goede moed gaat Robine de uitdaging aan en ze doet alles om dit spelletje te winnen. Maar wat als Jasper toch leuker blijkt te zijn dan ze in eerste instantie dacht…

 

dit is wat ik ervan vond:

 

Wat een heerlijk boek is dit! na het lezen van dit boek wil ik zeker meer lezen van Vannessa Thuyns. dit is wat ik er precies van vond:

 

Het begin vond ik wat stroef verlopen, ik denk dat dit met name komt omdat Jasper op dat moment nog niet in beeld is, maar zoals je al kan raden vond ik het verhaal vanaf dat Jasper erin voorkomt ontzettend leuk om te lezen; het is echt een boek die je kan lezen als je even wat luchtigs wil lezen en je, als je het boek even weglegt zo weer oppakt en waar je bent gebleven weer makkelijk verder kan lezen.

 

de personages waren erg goed uitgewerkt. van de band tussen Robine en haar tweelingbroer, tot de ruzie met haar zus Daphne. er zat zeker diepgang in de personages en er wordt veel aandacht besteed aan het vormen en verbeteren van banden tussen de personages, Met name Robine ontwikkelt zich door het hele boek heen enorm, waardoor het hele verhaal (omdat het vanuit haar perspectief is) niet te oppervlakkig is.

 

Vannessa Thuyns heeft een erg luchtige schrijfstijl, maar weet ondertussen toch een portie schuldgevoel en verdriet in het verhaal te verwerken, ik vond dat hier een goede balans in zat, het werd niet te eentonig.

 

Er was Romantiek genoeg in dit boek! het was heel leuk om te lezen hoe de relatie Van Jasper en Robine begint als een Weddenschap, en hoe ze elkaar aan het begin van het boek niet eens aardig vinden, maar uiteindelijk wordt het veel meer dan dat. 

 

al met al heb ik genoten van dit boek, en het is dan ook zeker aan te raden voor de feelgood lezers onder ons!

 

beoordeling: 4/5

Maak jouw eigen website met JouwWeb