titel: de Paardenfluisteraar: de geheime belofte

Auteur: Gina Mayer

Uitgever: Baeckens Books

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789464290073

Prijs: 17,99

 

Dit is waar het boek over gaat:

Sinds Zoë op Snowfields Academy is aangenomen, heeft ze maar een grote wens: eindelijk op haar lievelingspaard Shaman rijden. De directrice heeft haar dit echter streng verboden, omdat zij de hengst nog steeds onberekenbaar vindt. Maar Zoë wil niet langer wachten. Stiekem stijgt ze op Shamans rug en rijdt zonder zadel en hoofdstel met hem de bossen in. Een rit met gevolgen ...

 

Dit is wat ik ervan vond:

Een geheime Belofte is een boek wat ik, als ik een jaar of negen zou zijn, helemaal te gek zou vinden. stiekem vind ik dat nu ook, en ik kan niet wachten op volgende delen uit deze serie!

 

Een van de eerste dingen die me meteen opviel tijdens het lezen, is hoe enorm toegankelijk de schrijfstijl van Gina Mayer is. Het boek wordt aangeraden voor lezers vanaf 10 jaar, maar ik denk dat jongere lezers dit boek ook prima kunnen lezen, omdat de schrijfstijl en het woordgebruik niet moeilijk is.

 

Ik vond ook de Cover geweldig, een beetje magisch zelfs. Het paste samen met het binnenwerk perfect bij het verhaal en was echt een geheel. Als ik in de winkel zou staan is dit juist een cover die ik er tussenuit zou pakken!

 

Wat ik ook een erg leuke toevoeging vond, was dat je niet alleen vanuit Zoë leest, Maar ook vanuit Shaman (een paard). Dit is net weer even wat anders, en maakt het boek echt uniek. Dit zorgt ook voor een hele mooie setting, waardoor het verhaal bijna magisch is.

 

Het enige waar ik een beetje moeite mee had, was om in het verhaal te komen. het verhaal nam me niet vanaf de eerst bladzijde mee, dit duurde wat langer. Uiteindelijk, na een aantal hoofdstukken werd ik pas echt het verhaal ingetrokken, en las het boek als een trein.

 

over het algemeen heb ik echt wel genoten van dit verhaal, en ik dat De Geheime Belofte een boek is wat meer kinderen aan het lezen kan maken!

 

beoordeling: 4/5