Achterflap: 

Een zomerse hittegolf hult New York in duisternis. 

Terwijl de chaos in de stad losbarst, vonkt een ander soort elektriciteit... 

Een eerste ontmoeting. Oude vrienden. Bittere exen. 

En misschien het begin van iets nieuws. 

Als de lichten doven, onthullen mensen hun geheimen. De liefde bloeit op, vriendschappen groeien en nieuwe mogelijkheden ontstaan. 

Topauteurs Nicola Yoon, Angie Thomas, Nic Stone, Dhonielle Clayton, Tiffany D. Jackson en Ashley Woodfolk vieren de schoonheid van zes koppels en de onvergetelijke magie van een zinderende sterrennacht in de stad. 

 

Mening: 

Ik kan dit boek in één woord omschrijven; uniek. Dit boek is echt uniek. Dit is wat ik er precies van vond: 

Blackout is geschreven door zes(!) verschillende auteurs, terwijl het maar 190 bladzijden heeft. Ik was daarom een beetje bang dat ik tijdens het lezen te veel zou moeten schakelen, en dat het boek geen geheel zou zijn. Niets is echter minder waar! Elk verhaal was op zijn eigen manier echt heel mooi, en de verhalen zijn onderling ook nog eens heel mooi met elkaar verbonden, het vormt echt een geheel. 

Wat ik echt heel mooi/fijn vond was dat het eerste verhaal in de bundel; de lange weg, verdeeld was in vijf aktes; de eerste akte aan het begin van het boek, en daarna steeds na een verhaal van een andere auteur een akte. Voor mij gaf dit echt het gevoel dat alle verhalen samenkwamen. 

Ondanks dat de verhalen allemaal redelijk kort waren, vond ik de personages goed uitgewerkt, ze waren voor mijn gevoel niet te oppervlakkig, ik heb vooral genoten van Seymour en Grace. 

Het enige wat ik een leuke toevoeging zou vinden aan dit boek is een beetje Achtergrondinformatie over Tam en Kareem uit de lange weg, waarom zijn ze nou eerder uit elkaar gegaan?  

Elk verhaal in de bundel is speciaal; ze zijn gewoon allemaal echt goed! Als je me zou vragen om een favoriet te kiezen uit deze zes verhalen, zou ik oprecht niet kunnen kiezen. 

Ik vond Blackout echt geweldig, het is absoluut een aanrader! 

 Beoordeling: 4/5 

 

Recensie-exemplaar