Titel: Moord onder de magnolia’s

Auteur: Olivia Hill

Uitgever: Dutch Venture Publishing

Bindwijze: Paperback

ISBN:9789493265172

Prijs: €16,95

 

 

Dit is waar Moord onder de Magnolia’s over gaat:

Georgia is eigenaar van een succesvolle kappersketen in New York, maar dan wordt ze door haar ouders terug naar huis gefloten. Haar vader heeft een ernstig ongeluk gehad en de familie heeft haar hulp dringend nodig in hun B&B. Thuis inwonen is haar echter een beetje te dol, dus ze huurt het huis waarin oude Stumpy, de plaatselijke “piraat’, zijn hele leven gewoond heeft. Wanneer Georgia na een lange reis in Pebble Beach aankomt, wordt ze vlak voor de woning tegengehouden door een goed uitziende sheriff, die haar vertelt weer te vertrekken. Het duurt even voor ze doorheeft wie hij is, maar zodra ze Haruki herkent, de grootste pestkop uit haar verleden, weet ze dat het lijk dat onder Stumpy’s magnolia’s is gevonden niet haar grootste probleem gaat worden...
Dit is wat ik van Moord onder de Magnolia’s vond:

 

Moord onder de magnolia’s is het derde verhaal wat ik van Olivia Hill heb gelezen, en aangezien ik haar vorige werken allebei heel goed vond, had ik mega veel zin om aan dit verhaal te beginnen. Na het lezen kan ik zeggen dat ik wederom heb genoten!

 

Olivia Hill heeft een hele fijne, vlotte en beeldende schrijfstijl, waardoor het boek lekker snel wegleest. Het boek zelf is ook niet dik, dus het is niet alsof je heel lang zal doen over het lezen van dit boek, het is er echt eentje die ‘even’ tussendoor kan lezen. Wel had ik moeite met in het verhaal komen. ik zat er niet meteen in, maar gelukkig zat ik er na een paar hoofdstukken in, en kon ik het boek niet meer wegleggen.

 

De personages waren erg leuk om over te lezen, helemaal omdat je ze door het verhaal heen steeds beter leert kennen, waardoor ze steeds meer diepgang krijgen en wat ‘echter’ aanvoelen. Vooral Hoofdpersonages Georgia en Haruki vond ik persoonlijk heel leuk om over te lezen. 

 

Wat ik ook heel leuk vond, was dat het niet alleen een Cosy verhaal is om bij weg te zwijmelen, maar dat er ook een mysterieuze kant aan het verhaal zit, waardoor het boek ook nog eens spannend is. Daardoor wordt het niet te fluffy, en ook niet te Mysterieus, er zit gewoon een hele goede balans tussen deze twee kanten van het verhaal.

 

over het algemeen heb ik zeker weer genoten van Moord onder de magnolia’s, en ik kan niet wachten om een volgend werk van Olivia Hill te lezen!

 

Als jij fan bent van een romantisch maar mysterieus verhaal, dan is dit zeker een must-read voor jou!

 

beoordeling: 3,5 / 5