Titel: Bright

Auteur: Jessica Jung

Uitgever: Best of YA

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789000379644

Prijs: €19,99

 

Dit is waar Bright over gaat:

In Shine volgden we Rachels weg naar de top, in Bright is Girls Forever uitgegroeid tot een van de populairste girlbands in heel Zuid-Korea. Rachels leven draait alleen nog maar om trainen. Ruimte voor andere dromen is er niet,

laat staan voor liefde. Maar dat is het allemaal waard. Toch?

Rachel twijfelt steeds meer over haar toekomst in de k-pop en droomt steeds vaker over een eigen kledinglijn. Een uitnodiging voor de Fashion Week in Parijs is een perfecte eerste stap. Wanneer haar droom werkelijkheid wordt, blijkt dat tegelijkertijd haar grootste nachtmerrie. Rachel moet kiezen tussen de mode en de muziek. Hoe kan ze kiezen tussen haar twee grootste liefdes?Dit is wat ik van Bright vond:

 

Vorig jaar las ik Shine het voorgaande deel van dit boek, Bright. daar heb ik toen heel erg van genoten, dus toen ik hoorde dat het vervolg bijna uitkwam kon ik haast niet wachten om te gaan beginnen in dit tweede deel!

 

Net als in het vorige deel heeft Jessica Jung een hele fijne, luchtige schrijfstijl, die heel vlot wegleest. ze maakt het verhaal niet te zwaar waardoor het een boek is dat je ‘gewoon even’ lekker snel wegleest, Ik had het dan ook binnen een dag uit. Stiekem was ik vooraf wel een beetje bang dat het tweede deel een beetje op het eerste deel zou gaan lijken, maar dat was totaal niet zo! het was echt een heel nieuw en origineel verhaal. ik vond hem stiekem zelfs nog beter dan het eerste deel!

 

De personages waren ook echt fantastisch! Je kent de meeste personages nog vanuit het eerste deel, maar in dit deel leer je ze nog beter kennen, waardoor ze meer diepgang krijgen. Vooral Rachel, het hoofdpersonage, leer je nog beter kennen. ze staat voor moeilijke keuzes en groeit en ontwikkelt zich hierdoor enorm.

Ook leer je nieuwe personages kennen, zoals bijvoorbeeld Alex, wie één van mijn favoriete personages was.

 

Wat ook nog eens superhandig is, is de verklarende woordenlijst die achterin het boek staat. Omdat het boek namelijk over onder andere Kpop gaat, worden er ook Koreaanse termen gebruikt, waar ik anders echt niet van zou weten wat het betekent. Gelukkig is er dus de woordenlijst waar deze termen en hun betekenis in staan.

 

Wat ik ook nog even gezegd wil hebben is hoe mooi deze cover wel niet is! hij past echt perfect bij deel één, wat natuurlijk wel zo mooi is voor in de boekenkast ;) Het schattige binnenwerk bij elk hoofdstuk maakt de Grafische vormgeving van dit boek helemaal af en past perfect bij het verhaal.

 

over het algemeen heb ik echt ontzettend genoten van Bright, ik vond hem zelfs nog beter dan Shine, en ik kan niet wachten op een volgend verhaal van Jessica Jung!

 

Als jij houdt van Kpop, Mode, en een vlot verhaal met leuke personages, dan is dit zeker een aanrader voor jou!

 

Beoordeling: 4 / 5