Ember Queen - Laura Sebastian

Informatie over het boek:
Auteur: Laura Sebastian
Reeks: Ash Princess (3)
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
Bindwijze: Paperback
Genre: Fantasy
Aantal pagina's: 375
ISBN: 9789492585967

 


Vanwege het feit dat dit een derde deel is voegen we de achterflap hier niet toe, om spoilers te vermijden.

Mocht je wel geïnteresseerd zijn in de achterflap dan kun je hem opzoeken via internet, of ons even een berichtje sturen!

 

 

Wat vond ik ervan?

Toen de kans zich aanbiedde om mee te mogen doen aan de blogtour van Ember Queen, deel 3 in de Ash Princess serie, was ik eerst een beetje huiverig.

Dit zou namelijk betekenen dat ik de eerste twee delen ook in een korte tijd zou moeten lezen, óók als het verhaal mij niet aansprak.

Gelukkig voor mij vond ik de boeken erg leuk en heb ik ze allemaal vrij snel uitgelezen!

De worldbuilding in Ember Queen is fenomenaal.
Embed Queen speelt zich af in meerdere gebieden en de auteur heeft aan elk gebied haar eigen draai weten te geven.

De magie in dit boek kan af en toe een beetje overweldigend aanvoelen, mede door de hoeveelheid ervan, maar persoonlijk houd ik wel van een flinke dosis magie in mijn boeken.

Theodosia als personage is op en top een powervrouw, om het zo maar even te noemen.

Op haar jonge leeftijd heeft ze al een heleboel meegemaakt, maar toch breekt ze niet én weet ze een land (al dan niet in bijzondere condities) te lijden in tijden van oorlog.

De vijand van Theodosia in dit deel, is nog weerzinwekkender dan haar vijanden in de vorige delen. (Nogmaals zeg ik niet wie het is vanwege spoilers)

Iets wat een beetje afdeed aan mijn leeservaring, net zoals in de vorige twee delen, zijn de haast niet fatsoenlijk uit te spreken namen van de plekken (voor mij dan in ieder geval)q
Ik vond het onwijs lastig om woorden als Sta' Crivera en Kalovaxïers achter elkaar te lezen, maar dat ligt ook echt meer aan mij dan aan het boek zelf.

Af en toe vond ik het tempo van het boek te laag, ik kwam er soms niet helemaal goed doorheen en dat vond ik erg jammer.

Wel ben ik enorm onder de indruk van de laatste paar hoofdstukken van het verhaal, die zijn gevuld met spanning, verdriet (pak je tissues voor je dit boek gaat lezen), blijheid en een oppermachtig gevoel.

Daarnaast is de cover weer een plaatje en is de vertaling erg fijn gedaan.
Het las niet verschillend dan de andere twee delen en grammaticaal heb ik me maar één enkele keer geërgerd.

Van dit derde deel heb ik weer genoten, hoewel het niet mijn favoriete deel in de serie was, was het alsnog een fijne en leuke read.

En daarmee ook een toffe afsluiting van deze serie.

 

 

We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!