Beenderband - Rani de Vadder

Informatie over het boek:
Auteur: Rani de Vadder
Uitgeverij: Hamley Books
Bindwijze: Hardcover
Genre: Young Adult
Aantal bladzijden: 423
ISBN:9789464661101

 

 

Waar gaat het over?

Zaya, de uit de gratie gevallen gifgenoot, en Asper, de beenderbezweerder zonder beenderband, zitten nog steeds opgesloten in het Gifpaleis. Het lijkt een onmogelijke taak om aan de gifgenoten te ontsnappen, die er klaar voor zijn om de beenderbezweerders genadeloos op te jagen. Met moeite klampen beide gevangenen zich vast aan hun laatste sprankje hoop - Vogel. Maar is hun vreemde bondgenootschap wel sterk genoeg om deze beproevingen te doorstaan?

Ondertussen werkt Saran zijn snode plannen verder uit. Na de dood van Cora zit er voor hem niets anders op dan zijn reis in het duister verder te zetten. Om de waarheid over Aurea aan het licht te brengen, deinst Saran nergens meer voor terug.

 

 


Wat vind ik ervan?

Rani de Vadder is een auteur die ons inmiddels niet onbekend is.
Ze heeft al meerdere boeken geschreven, waaronder zowel jeugd boeken als young adults.


Qua young adults is dit haar derde en daarmee ook het vervolg op het toffe boek De Gifgenoten!

 

Een poos geleden konden jullie al lezen wat wij van deel 1 vonden, en nu deel 2 uit is gekomen wisten wij natuurlijk meteen dat we ook die wilden lezen!


Eén ding aan de auteur, Rani de Vadder, is dat ze tot nu toe in haar YA's op de een of andere manier altijd slangen heeft weten te verwerken.
Supertof natuurlijk, want hoevaak lees je over slangen in boeken?

 

Daarnaast ziet het boek er ook uit om door een ringetje te halen.
Zowel de buitenkant als de binnenkant vind ik er werkelijk waar prachtig uitzien.


Maar als ik dan toch een favoriet moest kiezen dan vind ik de binnenwerk onwijs mooi geworden! Alleen daarom wil je het boek al lezen ;)

 

Rani heeft een super fijne schrijfstijl. Gedurende het gehele boek (of eigenlijk gedurende de twee boeken) weet ze mij vast te houden in het verhaal, en leest het tegelijkertijd super vlot weg!

 

Het boek is echt heel leuk en persoonlijk vind ik dit tweede deel nog leuker dan de eerste.

We ontmoeten nieuwe personages waaronder Archibald. Een personage wat ik erg intrigerend vond om over te lezen.

 

De manier waarop hij soms praatte was zo raadselachtig dat het mijn brein tot denken bleef zetten. Het voegde ook echt wat toe aan het boek!

 

Ook Hydra is natuurlijk weer een deel van dit boek, misschien dan wel niet altijd even groot, maar ze is er wel degelijk en daar ben ik ontzettend blij mee want na deel 1 vind ik haar als "personage" (kan je het zo noemen als het een slang is?) ontzettend leuk!

 

Daarnaast zijn er uiteraard nog veel meer personages in het verhaal waaronder de twee hoofdrolspelers Zaya en Asper. Ze zijn zo leuk!! (Samen ;)

 

Dit tweede deel is prachtig gelukt en zit boordevol met spanning, plotwendingen, magie en verraad!
Al met al een enorme aanrader voor iedereen die van fantasy houdt!

 

 


Wij willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!