De Stilte Zegt Genoeg - Jacodine van de Velde

Informatie over het boek:
Auteur: Jacodine van de Velde
Uitgeverij: Clavis
Aantal bladzijden: 358
Genre: Young Adult, Roman
Bindwijze: Hardcover
ISBN: 9789044840667

 

Achterflap:

Sinds het overlijden van haar moeder staat de wereld van de zeventienjarige Tara stil. Ze is erg in zichzelf gekeerd en door haar verdriet en het gemis blijkt het moeilijk haar leven op te pakken. Op een kampeervakantie met haar oom en tante ontmoet ze de vijfjarige Eva. Meteen is er een klik tussen de twee, doordat ze elkaar woordeloos aanvoelen. Wat Tara van Eva’s negentienjarige broer Thom moet vinden, weet ze niet zo goed. Hij is lief en zorgzaam voor zijn familie, maar kan ook zomaar ineens uit zijn vel barsten. Tara komt tot de ontdekking dat ook de muzikale Thom een last met zich meedraagt. En dat is iets waar hij duidelijk niet over wil praten.

 

Mening:

De Stilte Zegt Genoeg is het eerste boek van Jacodine van de Velde dat ik las, maar ik ben zeker benieuwd naar haar andere boek.
Het boek gaat niet over een makkelijk thema, maar wel één die heel belangrijk is, en waar mensen het eigenlijk niet zo vaak over hebben, namelijk rouw. Ook gaat het over schuldgevoel, iets wat je bij boeken voor deze doelgroep niet zo vaak leest.

Het boek was op bepaalde momenten enorm emotioneel, zo emotioneel dat ik hardop heb gehuild. Want waar het aan de ene kant verdrietig was, was het aan de andere kant ook wel weer heel mooi. Wat ook in het boek gezegd word is dat iedereen op een bepaald punt met rouw in hun leven te maken krijgt, het is daaron denk ik ook belangrijk dat meer jongeren dit boek gaan lezen. Want buiten dat het een enorm mooi boek was, met een fijne schrijfstijl en goed uitgewerkte personages, was het ook een leerzaam boek.

De personages in het boek zijn allemaal leuk om over te lezen, en tot mijn verbazing ben ik geen enkel personage tegengekomen dat ik echt verschrikkelijk vind. Wel heb ik een zwak voor de zusjes van Thom. De kinderlijke taal waarin geschreven is voor Thom's jongste zusje, Sophie, en de handelingen die zowel Eva als Sophie deden lieten mij gewoon smelten. Ik zou ook best graag nog een boek lezen over Eva en Sophie zelf :) Ik ben echt gewoon omver geblazen door dit boek!

De Stilte Zegt Genoeg heeft een enorme impact achtergelaten, en het is niet een verhaal dat ik snel ga vergeten.

 

Wij willen de uitgeverij en Jacodine bedanken voor het recensie exemplaar! ☆

Maak jouw eigen website met JouwWeb