Titel: De Keizerin

Auteur: Gigi Griffis

Uitgever: de Boekerij

ISBN: 9789022597354

Bindwijze: paperback

Prijs: €20.00

 

 

Dit is waar de keizerin over gaat:

 

Voor de fans van The Crown en Bridgerton

 

Het is 1853 en Elisabeth 'Sisi' in Beieren is heel duidelijk geweest: ze zal wachten op de overweldigende liefde waar de dichters over schrijven, of ze zal helemaal nooit liefhebben. Het feit dat haar oudere zus Helene het advies van hun moeder gretig opvolgt en zich voorbereidt op een huwelijk met Franz, keizer van het Habsburgse rijk, betekent voor Sisi niet dat ook zij zich aan een dergelijk plichtsgetrouw bestaan moet onderwerpen.

 

Ondertussen herstelt Franz in Oostenrijk van een moordaanslag. In een poging de vrede te bewaren, heeft hij zich opnieuw toegelegd op zijn keizerlijke plichten en belooft hij de beïnvloedbare Helene in Beieren het hof te maken op zijn aanstaande verjaardagsfeest. Hoe kan hij het rijk beter verenigen dan met de aankondiging van een nieuwe keizerin?

 

Maar wanneer Sisi en Franz elkaar onverwacht ontmoeten in de paleistuinen, weg van de nieuwsgierige blikken en meedogenloze kritiek van het hof, springt de vonk over. En terwijl hun ongeoorloofde gesprekken steeds intiemer worden, moeten ze al snel kiezen tussen de verwachtingen van hun families en opkomen voor waar ze echt in geloven.

 

 

Dit is wat ik van de keizerin vond:

 

Geïnspireerd door de Netflix serie Die Kaiserin.

 

Als klein meisje al was ik al helemaal fan van de films van Sisi, over het leven van Elisabeth van Beieren die de keizerin van Oostenrijk wordt door haar huwelijk met Franz Josef. 

 

Toen Netflix met de serie kwam moest ik die uiteraard kijken, en toen er ook nog een boek geïnspireerd op de serie uitkwam, kon ik niet anders dan ook deze lezen, en wat een boek! Ik heb vanaf de 1e bladzijde genoten! De schrijfstijl is echt ontzettend prettig en het leest heel makkelijk weg!

Het is ook zo mooi geschreven dat je je echt onderdeel van het verhaal voelt.

 

 Wat ik wel jammer vond is dat het verhaal eigenlijk halverwege eindigd, en ik hoop dat er vlot een vervolg komt. Want zeker weten dat ik verder wil lezen! 

 

Wat de auteur echt ontzettend goed heeft gedaan is in het boek de gevoelens van Sisi Franz Josef en Nene (Sisi haar oudste zus) beschrijven. Het boek blijft ook vrijwel identiek aan de serie, alleen worden de gevoelens/gedachten echt uitgediept, en dat vind ik heel fijn!

Het verhaal over Sisi en Franz Josef is in de loop der jaren al meerdere keren verfilmd en beschreven en uiteraard is dit weer een nieuwe versie, maar ze heeft het ook op zo'n goede wijze beschreven dat je je ook echt kan voorstellen dat ze dit ook echt zo hebben gevoeld en gedacht. 

 

Mijn complimenten voor Gigi voor het op deze wijze vast leggen van een eeuwenoude liefdesrelatie.

 

Beoordeling: 4.5/5