Tussen Twee Werelden - Laura Diane

Informatie over het boek:
Auteur: Laura Diane
Uitgeverij: Clavis
Bindwijze: Hardcover
Genre: Dystopian (young adult)
Aantal bladzijden: 263
ISBN: 9789044850710

 

 


Waar gaat het over?

In het Magic Kingdom, het Disneypark waar duizenden mensen worden opgevangen na een orkaan, laait het verzet steeds verder op. Wanneer de raad van bestuur hardhandig ingrijpt tijdens een demonstratie, kan niemand Ayla tegenhouden de confrontatie met Alexander

Redmond aan te gaan. En dan komt de waarheid op tafel. Die zet niet alleen Ayla’s wereld op zijn kop, maar ook die van Owen. Ayla raakt verstrikt in een tweestrijd, die haar dwingt te kiezen tussen wat ze weet en wat ze voelt. En ondertussen liggen de Hyena’s op de loer ...

 

 

 

Wat vonden wij ervan?

Tussen twee werelden is het tweede deel in de dystopische Magic Kingdom trilogie van Laura Diane.
Misschien heb je een poosje terug wel onze recensie van deel 1 gelezen, en weet je dat we die echt absoluut geweldig vonden!
Het hele verhaal steekt goed in elkaar, het is origineel, de vele Disney Easter eggs die je door het gehele boek kunt vinden zijn op een supertoffe wijze in het verhaal verwerkt, en daarnaast heeft het boek zelf ook gewoon een supersterk plot.
Met dit tweede deel is dat niet anders.
Ik vond het heerlijk om weer in het verhaal van Ayla, Owen en de anderen te duiken!
Het verhaal gaat verder waar we in deel 1 zin gebleven, en dat vond ik erg fijn!
Wat ik al helemaal erg fijn en handig vond, was dat er aan het begin van het boek een kleine samenvatting was van het eerste deel.
Zo was het even een opfrisser voor je geheugen, mocht het een poos geleden zijn dat je deel 1 las.
Ik wens echt dat meer tweede en derde delen in series dit hadden, want het is zo ontzettend fijn!
Ik had hierdoor niet het gevoel alsof het maanden geleden was dat ik deel 1 las, en ik zat daardoor eigenlijk meteen weer in het verhaal!


Dit tweede deel is qua plot zo ontzettend tof in elkaar gezet!
Gedurende dit hele boek probeer je te raden wat er nou precies aan de hand is, iets wat ik supertof vindt, want de mysterie en spanning bleef telkens aanwezig!
Ook zitten er in dit tweede deel plottwists die ik nooit aan had zien komen!

Ik verklap niet welke, maar vooral richting het einde zat ik echt vol verbazing te lezen.


Het einde zelf is dan ook echt weer zo eentje waardoor je direct verder wil in het derde deel.
De cliffhangers zijn niet meer grappig. ;) Hoe moeten we nu geduldig wachten op het derde deel? :)
Ook heb je in dit deel achterin weer een aantal bladzijden waarop de Easter eggs staan, maar ik merkte zelf dat ik zo af en toe dacht nog wat Easter eggs te ontdekken, of dat nou was omdat ik wist dat er Easter eggs zouden zijn en ik er daardoor iets meer mee bezig was en ze zelf bedacht, of dat ze gewoon niet op de laatste pagina's staan... Het is in ieder geval erg tof!
(Zo dacht ik er dus eentje te ontdekken met de naam van een bepaald sportteam en de namen van twee beveiligers, als je het boek hebt gelezen weet je vast wat ik bedoel ;)


De relatie tussen Ayla en Owen ontwikkelt zich ook op een toffe manier waarop ik des te nieuwsgieriger ben naar het derde deel.
Ik wil meer van hen samen!
Daarnaast wil ik natuurlijk ook gewoon weten hoe het verder gaat met alle andere personages om wie ik ben gaan geven zoals onder andere, Zia, Flora, Max, Meri, Addy en Memphis.
Om een lang verhaal kort te maken; ik wil zo snel mogelijk verder in deel 3.


Ik heb enorm genoten dit tweede deel in de Magic Kingdom serie, en vindt dit dan ook een absolute aanrader voor alle lezers die houden van spanning, dystopie en een vleugje disney. (Overigens hoef je niet van Disney te houden om van dit boek te kunnen genieten, want het verhaal zelf is echt fantastisch!)
Ik wil meer van deze serie😍

 

 


We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!

Maak jouw eigen website met JouwWeb