Titel: De Breekbare Draden van Magie
Auteur: V.E. Schwabb
Uitgever: Meulenhoff Boekerij (best of fantasy)
Bindwijze: Hardcover
ISBN: 9789049202040
Prijs: €26,99

Dit is waar De Breekbare Draden van Magie over gaat:


Ooit waren er vier werelden, elk pulserend met fantastische kracht en verbonden door één enkele stad: Londen. Totdat de magie te snel groeide en de werelden werden gedwongen hun deuren te verzegelen in een wanhopige poging die van henzelf te beschermen. Magiërs die deze deuren konden openen werden zeldzamer naarmate de tijd verstreek en nu zijn er slechts drie Antari achtergebleven in de volksherinnering: Kell Maresh van Rood Londen, Delilah Bard van Grijs Londen en Holland Vosijk van Wit Londen.

Maar er is de afgelopen zeven jaar nauwelijks een glimp van hen opgevangen en intussen is er een nieuwe Antari opgestaan in Wit Londen, genaamd Kosika. Ze besteeg de troon tijdens de afwezigheid van Holland en de jonge koningin is bereid alles te doen om haar positie te behouden, maar haar groeiende religieuze vurigheid heeft het potentieel om heel Wit Londen ten val te brengen.

In Rood Londen wordt koning Rhy Maresh bedreigd door een opkomende rebellie, die vastbesloten is de machtsverhoudingen te corrigeren door de troon volledig met de grond gelijk te maken.

Te midden van dit gezelschap van oude vrienden en nieuwe vijanden komt een meisje met een ongewoon magisch vermogen in het bezit van een voorwerp dat het lot van alle vier de werelden kan veranderen. Haar naam is Tes, en zij is de enige die deze werelden weer bij elkaar kan brengen – of ze alle vier kan vernietigen.


Dit is wat ik van De Breekbare Draden van Magie vond:


Een tijdje geleden schreef ik een hele instagrampost over hoe jammer ik het vond dat de schemering serie compleet was na het derde deel. Ik had zó enorm genoten van die drie boeken dat ik het heel jammer vond dat ik niet nog een keer in de magische parallelle wereld van London te kunnen stappen. Gelukkig voor mij kreeg ik meteen reacties dat het nieuwe boek van V.E. Swabb, De Breekbare Draden van Magie, een vierde deel in deze serie is! Ik had dat helemaal gemist, en was in de veronderstelling dat dit een nieuwe serie zou zijn. Dat dit niet het geval is, vind ik stiekem heel erg leuk, want het betekent dat ik nog een keer parallel London in kan duiken.

De Breekbare Draden van Magie is een erg dikke pil. Het is de dikste van de serie, met ruim 700 bladzijden. Een van de dingen die ik erg kan waarderen aan de schrijfstijl van V.E. Schwabb, is dat ze een heel dik boek aan kan laten voelen als een boek wat je zo uit hebt. Ook dit verhaal leest als een trein, voor je het weet sla je alweer de laatste bladzijde om. De Schrijfstijl van Schwabb is erg beeldend, de wereld en personages voelen bijna levensecht aan.

Dit verhaal bevat de nodige portie humor, spanning en actie. Regelmatig zat ik op het puntje van mijn stoel en kon ik het boek niet weg leggen omdat ik gewoon móést weten hoe het verhaal verder zou gaan.

Tussen de Breekbare draden van magie en het boek ervoor, De kleuren van licht, zit een grote tijdsprong. Ik vroeg me hierom van te voren wel af of het verhaal wel soepel zou overlopen. Gelukkig ervaarde ik hierbij geen moeite. Je leest aan het begin van het boek hier en daar flashbacks die plaats hebben gevonden in de verstreken tijd, waardoor je toch nog wat van die tijd leest. Dit zorgt ervoor dat die overgang juist heel natuurlijk verloopt.

Ik heb er echt enorm van genoten om weer de verschillende Londons in te kunnen duiken. Plottwists, spanning, humor, vriendschap, dit boek heeft het allemaal. Het lezen voelde voor mij echt als thuiskomen. Ik hoop in ieder geval op nog een boek in deze serie, want dit einde smaakt zeker naar meer!

Wat ik ook nog even gezegd wil hebben is hoe mooi deze uitvoering ook weer is. Voor het team van best of fantasy, jullie flikken het elke keer weer; steeds denk ik dat de boeken bijna niet mooier kunnen... Tot ik het volgende boek zie.

De breekbare draden van magie is een must-read voor alle fantasy lezers onder ons.
]]
Beoordeling: 4,5 /5

Maak jouw eigen website met JouwWeb