Titel: de Spaanse Dochter

Auteur: Lorena Hughes

Uitgever: A.w. Bruna Uitgevers

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789400515444

Prijs: €21,99

 

Dit is waar De Spaanse Dochter over gaat:
Opgroeiend in Spanje wist Puri dat ze haar passie voor chocolade van haar vader had geërfd. Na zijn dood ontdekt ze dat hij haar ook iets anders heeft nagelaten – een cacaoplantage in Vinces, Ecuador. Hoopvol over een nieuwe start na de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog, maken Puri en haar man Cristobal de oversteek naar Ecuador. Maar het wordt snel duidelijk dat iemand niet blij is met haar aanspraak op de plantage.

Dit is wat ik van De Spaanse Dochter vond:

De Spaanse Dochter is een verhaal dat over geschiedenis, cacao plantages, familie, mysterie en romantiek gaat. Dat is samen een fantastische samenstelling voor een verhaal waar je van kan genieten. Dat is ook wat ik heb gedaan; ik heb genoten van Puri en haar verhaal.

Lorena Hughes heeft een heel fijne en beeldende schrijfstijl. Het verhaal speelt zich af in Ecuador, een Spaans sprekend land. Dit komt ook veel terug in het verhaal,  er worden hier en daar namelijk Spaanse termen gebruikt. Deze termen zorgen ervoor dat de plek nog realistischer aanvoelt. Het is bijna alsof je op vakantie bent. De sfeer van het verhaal is hierdoor erg tof en zorgt ervoor dat je door wil blijven lezen.

Je leest de Spaanse dochter vanuit drie zussen; Angélica (de oudste zus), Puri (de middelste zus) en Catalina. Alle zussen zijn ontzettend goed uitgewerkt. Zo komt Angélica bijvoorbeeld nors en gereserveerd over, daar waar Puri bijvoorbeeld wat achterdochtiger is. Puri is de zus waar je het meest over leest, omdat ze zich als een man voordoet en dus meer vrijheden heeft dan haar zussen.

Het verhaal las voor mij niet altijd even snel. Er waren hier en daar stukken die wat trager aanvoelden. Dit werd goed gemaakt door spanning en cliffhangers op andere stukken in het boek. Deze spanning en cliffhangers zorgen ervoor dat ik toch door wilde blijven lezen. Maar goed ook, want naarmate ik in het verhaal vorderde merkte ik ook dat ik steeds meer het verhaal ingetrokken werd, ik kon me steeds meer inleven in de personages, die zich ook ontwikkelden.

Over het algemeen vond ik De Spaanse Dochter een ontzettend tof verhaal, het is zeker een aanrader voor iedereen die van historische fictie houd!

 

Beoordeling: 4 / 5

Maak jouw eigen website met JouwWeb