Feniks en het Ijspaleis

Informatie over het boek:
Auteur: Aisling Fowler
Uitgeverij: Harper Collins
Bindwijze: Hardcover
Genre: Fantasy - Jeugd
Aantal bladzijden: 379
ISBN: 9789402712445

 

 


Waar gaat het over?

Drie maanden na de verwoesting van het Jagersfort roept een heks uit het IJspaleis van IJsgaard Feniks' hulp in. IJsgaard verkeert in groot gevaar en wordt belaagd door een kwaadaardige grootmacht: de Schaduwwerper. Als het paleis van de heksen wordt verwoest, zullen alle stammen in Tondel ten onder gaan…

Feniks en haar vrienden moeten alles op alles zetten om de Schaduwwerper uit te schakelen en het er levend van af te brengen. Maar zijn ze bereid om tot het uiterste te gaan?

Feniks en het IJspaleis is het tweede deel in de geweldige fantasytrilogie Vuurbloed, van de geboren verhalenverteller Aisling Fowler.

 

 

 

Wat vind ik ervan?

Feniks en het Ijspaleis is het tweede deel in de superspannende Vuurbloed trilogie, die bedoeld is voor kinderen vanaf ca. 10 jaar.
Echter kun je er ook als je ouder bent dan dat flink van genieten🙈

Een poos geleden lazen we het eerste deel in deze toffe fantasy trilogie, en als je ons toen al volgende heb je kunnen lezen dat we enorm uitkeken naar het tweede deel!

Nu het tweede deel er eindelijk is ben ik eigenlijk diezelfde dag nog begonnen in het boek!

Het boek begint meteen goed! De bekende personages begroeten je meteen zodra je het boek openslaat! Feniks, en haar eekhoorn Wiebel, zijn twee heerlijke personages (al zegt Wiebel natuurlijk niet bijzonder veel ;) over wie ik graag weer verder las.

De omgeving en beschrijving van de landschappen van dit boek vind toffer dan in het eerste deel. Het hele Ijspaleis heeft iets nostalgisch en magisch voor mij!
​​​​​​​
In dit boek zitten prachtige illustraties, die goed passen bij het verhaal en meestal vrij goed overeenkomen met hoe ik de omgeving, personages en scénes in mijn hoofd voorstel. Ook zijn de illustraties voor de jongere lezers denk ik erg fijn, zo kunnen ook zíj zien of het verhaal klopt met hoe ze dat in hun hoofd hebben. (of het geeft ze een beeld als ze die zelf nog niet hebben :)

Ook ontmoeten we meerdere nieuwe personages in dit verhaal, waarvan Nara er één is. Haar personage vind ik heel tof uitgewerkt. De manier waarop ze Feniks trainde met haar vuurmagie was erg tof!

Ook dit deel heeft weer de nodige plotwendingen, actie, gevechten en magische gebeurtenissen. Het smaakt absoluut naar meer! Ik kan mij ook heel goed voorstellen dat jongere lezers hier echt helemaal van gaan genieten!

Mijn enige puntje van kritiek is dat het boek naar mijn mening soms iets te lange stukken tekst had zonder dialoog. Iets waardoor ik vroeger sneller mijn concentratie kwijt was in boeken :)

En dan dat einde😱 Dat laatste hoofdstuk was zó intens (en niet alleen het laatste, ook die hoofdstukken ervoor, maar de laatste was wel bijzonder), ik moet gewoon weten hoe het verder gaat!
Ik wacht (on)geduldig af of het derde deel zodat ik kan weten hoe het verder gaat!

Een geweldig tweede deel in deze fantasy trilogie over Vuurbloed waarvan ik niet kan wachten op het derde deel!

 

 

 

We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!