Titel: De avonturen van Amina al-Sirafi

Auteur: Shannon Chakraborty

Uitgever: Meulenhoff Boekerij ( best of fantasy)

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789022598726

Prijs: €25,99

 

Dit is waar De avonturen van Amina al-Sirafi over gaat:

Amina Al-Sirafi zou tevreden moeten zijn. Tijdens haar legendarische carrière als een van de beruchtste piraten van de Indische Oceaan heeft ze achterbakse schurken, wraakzuchtige koopmansprinsen, verschillende echtgenoten en een echte demon overleefd. Nu kan ze zich samen met haar familie terugtrekken voor een rustig leven.

Maar wanneer ze wordt opgespoord door de obsceen rijke moeder van een voormalig bemanningslid, krijgt ze een baan aangeboden die geen enkele bandiet ooit zou kunnen weigeren: de ontvoerde dochter van haar kameraad opsporen in ruil voor een koninklijk bedrag. Ze krijgt de kans om een laatste avontuur te beleven op haar geliefde schip de Marawati, recht te doen aan een oude vriend en een fortuin te verdienen dat de toekomst van haar familie voor altijd veilig zou stellen. Het lijkt zo’n voor de hand liggende keuze dat het wel Gods wil móét zijn.

Hoe dieper Amina in dit avontuur duikt, hoe duidelijker het wordt dat er meer achter deze klus en de verdwijning van het meisje schuilgaat dan haar is verteld. Want het is een risico om een legende te willen zijn, een laatste kans op glorie te willen en net wat meer kracht te willen bemachtigen... het zou haar wel eens haar ziel kunnen kosten.

Dit is wat ik van De avonturen van Amina al-Sirafi vond:

De Daevabad serie van Shannon Chakraborty was vorig jaar echt één van mijn favorieten. De worldbuilding en de personages in die serie was echt fantastisch! Toen ik hoorde dat er een verhaal van deze auteur uit kwam die zich in dezelfde wereld afspeelt als de daevabad serie kon ik niet wachten om te beginnen aan dit verhaal!

Shannon Chakraborty heeft echt een ontzettend beeldende en fijne schrijfstijl. Elke keer weer als ik een van haar boeken lees blijf ik me verbazen over hoe goed alles in elkaar steekt. De worldbuilding, personages, zelfs de kleinste details kloppen gewoon.

Op de rug van de naked cover staat de volgende qoute: “Je hebt een groots avontuur voor de boeg”, en dat is ook echt zo. Dit verhaal is echt een avontuur om te lezen, ik kon het boek niet wegleggen en had het binnen twee dagen uit.

Waar Ik eerst mijn twijfels bij had was het leeftijd van het personage, in tegenstelling tot haar andere boeken, waar de personages meer young adult zijn, heeft Chakraborty ervoor gekozen om dit verhaal te Laten draaien om een personage van een middelbare leeftijd. Dat vond ik echter heel tof. Amina had echt al een verleden, wat het verhaal een extra twist geeft en je alleen maar meer over het personage te weten wil komen.

Ik vond de verhaallijn ook echt ontzettend origineel. Ook is het supertof dat nu Midden-Oosterse tintje weer aan het verhaal zit, Alleen daardoor kun je al lezen dat het door dezelfde auteur als de deavabad trilogie is geschreven. Ik wil in ieder geval nog veel meer fantast verhalen lezen die zich in deze setting afspelen!

Wat ik ook echt nog even gezegd wil hebben is hoe prachtig deze editie van best of fantasy weer is. De naked cover met de prachtige quote op de rug, die alleen al doet kriebelen om te lezen, de sprayed edges, de schutbladen, noem maar op. Alles draagt echt bij aan de sfeer van het verhaal. *geeft staande ovatie*

Shannon Chakraborty schrijft echt fantasy van de hoogste plank. Het hele verhaal is goed doordacht en leest ook nog eens soepel weg. Ik ben fan!

De avonturen van Amina al-Sirafi is een must-read voor alle fantasylezers onder ons!

Beoordeling: 5/5

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb