Titel: Coup de Foudre

Auteur: Eline de Schepper

Uitgever: Uitgeverij Hamley Books

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789464510041

Prijs: 22 euroDit is waar Coup de Foudre over gaat:

Katie Haver's leventje is eenvoudig, ze werkt in het theehuis in haar dorp, en is best tevreden over haar relatie met Max. Maar is dat georganiseerde leventje wel genoeg? Er is tenslotte een hele wereld om te ontdekken. Een wereld die haar roept. Met een roekeloos en ondoordacht plan, slaat ze haar vleugels uit en neemt een drastische beslissing. Ze verruilt haar slaperige dorp in voor de hippe, bruisende City of Lights.

In het vrolijke gezelschap van haar tweelingzus Stella, stopt ze al haar spaargeld in een sober kaarsenwinkeltje, in het sprookjesachtige Crémieux. Iets wat misschien al op voorhand gedoemd is om te mislukken? Want Parijs is helemaal niet waar ze op gehoopt had. De norse, maar nieuwsgierige buurtbewoners zien haar absoluut niet graag komen. Maar Katie zet alles op alles om zich te bewijzen. Is het enkel de betoverende lichtjesstad waarvoor Katie valt? Of toch eerder voor de charmes van de knappe dokter, na een onverwachte ontmoeting?

Dit is wat ik van Coup de Foudre vond:

Ik ben een enorme fan van het feelgood genre, en toen ik de cover van Coup de Foudre zag, wist ik meteen dat ik hem wilde lezen, is het niet een plaatje?! Het binnenwerk is al net zo mooi en past perfect bij het Franse sfeertje van het verhaal.

De schrijfstijl van Eline de Schepper is heel beeldend, je merkt echt dat de auteur veel tijd in de details van het verhaal heeft gestoken. deze beeldende schrijfstijl zorgt ervoor dat het verhaal ook een stukje echter aanvoelt. 

De personages waren goed uitgewerkt, van dokter Eric tot Katie en Stella, ze zijn allemaal goed uitgewerkt waardoor er meer diepgang in het verhaal komt, Met name Katie maakt gedurende het verhaal veel groei, waardoor ze absoluut niet oppervlakkig is. Tegelijkertijd bevat het verhaal de nodige portie humor, waardoor het lekker luchtig blijft.

De setting van het verhaal is erg mooi en romantisch, weliswaar een beetje cliché, Parijs is immers de stad van de liefde ;)

Echter voelde het verhaal voor mij persoonlijk hier en daar een beetje chaotisch aan, waardoor het toch iets minder soepel las.

Ook voelden de buurtbewoners een beetje aan alsof ze uit een typisch feelgood dorpje zijn gehaald, waar de ene heel hartelijk is, terwijl de ander je niet hoeft te luchten of zien. Dit maakte voor mij dat het meer als je typische feelgood aanvoelt (wat ik dus heerlijk vind).

Als jij kan genieten van een luchtige feelgood die zich afspeelt in de stad van de liefde, dan is dit echt een boek voor jou!

Maak jouw eigen website met JouwWeb