Achterflap:

Tess is een energieke jonge vrouw die als een echte wervelwind door haar eigen leven raast. Na haar mislukte droom als steractrice komt ze als journaliste terecht op de redactie van het vrouwenblad Marlies. Ondanks het feit dat het blad al vele jaren een vaste waarde is in het leven van duizenden vrouwen zit Marlies nu in zware financiële problemen. Het exclusieve interview van Tess met Nicole Kidman zou weleens de uitweg uit deze donkere tunnel kunnen zijn. Tess voelt de druk op haar schouders en probeert als een volleerde jongleur zowel op het werk als in haar privéleven met man Stijn en zoontje Jeff alle bordjes draaiende te houden.

 

Mening:

Vandaag is het onze beurt in de blogtour van 'Marlies: de filmster en de Journaliste', dit is wat ik ervan vond:

Over het algemeen was Marlies echt wel een prima boek. Er waren helaas wel een paar dingen die ik minder fijn vond, en wat mij gedurende het verhaal bleef storen.

Ik vond de verhaallijn leuk, en echt een feelgood verhaal. Hij was echter voor mijn gevoel wel te oppervlakkig, ik had het gevoel dat er iets miste.

Het Hoofdpersonage Tess, was goed uitgewerkt, en dit vond ik dan ook erg fijn. De bijpersonages hadden naar mijn smaak wel wat dieper uitgewerkt mogen worden.

Ik vond Marlies geen typische feelgood. Sommige personages waren een beetje vaag, ze hadden voor mijn gevoel geen diepgang.

De schrijfstijl van Ria Maes vond ik wel  fijn, ze schrijft met veel humor, en ik heb regelmatig moeten lachen om Tess en haar humor.

Marlies is een aanrader voor iedereen die een feelgood wil lezen, maar dan niet het typerende soort.

Over het algemeen vond ik Marlies nr1 een prima boek, een leuke introductie voor een langere serie, en daarom  krijgt Marlies van mij 3 sterren.

 

(Recensie-exemplaar)

Maak jouw eigen website met JouwWeb