Titel: Illusions

Auteur: Aprilynne Pike

Uitgever: Dutch Venture Publishing

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789493265448

Prijs: €18,95

 

Dit is waar Illusions over gaat:
‘Ik loop geen patrouilles, ik ga niet op jacht; ik blijf gewoon dicht bij je. Jij leeft jouw leven en ik houd je veilig,’ zei Tamani, terwijl hij een haarlok uit haar gezicht veegde. ‘Of ik zal mijn leven geven om dat te garanderen.’

 Laurel heeft Tamani niet meer gezien sinds ze hem vorig jaar smeekte haar met rust te laten. Hoewel haar hart nog steeds pijn doet, is Laurel ervan overtuigd dat David voor haar de juiste keuze was. Maar net als haar leven weer een beetje normaal wordt, realiseert Laurel zich dat er een verborgen vijand op de loer ligt.

Opnieuw moet Laurel zich tot Tamani wenden. Die moet haar beschermen en met raad en daad bijstaan, want het gevaar dat Avalon dit keer bedreigt is iets wat geen enkele elf voor mogelijk hield.

 

Dit is wat ik van Illusions vond:

Een tijdje geleden las ik de eerste twee delen uit de wings-serie van Aprilynne Pike. Onlangs is het derde deel in deze serie, Illusions, verschenen. Omdat ik de eerste twee delen zo goed vond kon ik niet wachten om in dit derde boek te beginnen. Van Dutch Venture Publishing mogen we meedoen aan de blogtour en vandaag is het onze beurt!

Aprilynne Pike weet je met dit derde deel meteen het verhaal in te trekken, omdat het bijna naadloos aansluit op het tweede deel in de serie, Spells. Om deze reden raad ik je dan ook aan om de serie zo vlot mogelijk achter elkaar aan te lezen, dan blijf je lekker in het verhaal zitten.

Pike heeft een fijne en beeldende schrijfstijl waarmee ze zowel de mensenwereld als Avalon tot leven brengt.

Het is erg fijn om weer te lezen over onder andere Laurel, Tamani en David. Je kent ze al uit de vorige boeken, waardoor ze automatisch al flink wat diepgang hebben. Dat is fijn, want zo kan je je als lezer meer in ze verplaatsen. Ook wordt er in dit deel een nieuw, mysterieus personage geïntroduceerd, Yuki. Doordat je niet weet wie of wat Yuki is blijf je verder lezen, je wil meer weten.

Wel voelde het alsof het einde van het boek een beetje afgekapt werd, het kwam voor mijn gevoel vrij abrupt. Hierdoor voelde het aan alsof het verhaal nog niet klaar is. Dat is in dit geval ook niet zo, want met een flinke cliffhanger zullen we toch echt nog even moeten wachten op het vierde deel in de serie.

Over het algemeen heb ik weer enorm genoten van Laurel en haar vrienden. Ik kan na deze cliffhanger dan ook niet wachten op het vierde deel in deze serie. Illusions is een aanrader voor alle fantasy-lezers onder ons.

Beoordeling: 4/5

 

Dank je wel Dutch Venture Publishing voor het vertrouwen en dit recensie-exemplaar.

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb