Titel: Wereld van Wanhoop

Auteur: Inge sleegers

Uitgever: Uitgeverij Hamley Books

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789464661507

Prijs: €20,99

Dit is waar Wereld van Wanhoop over gaat:

De stad Atlantis is bevrijd. Alene ’s eerste wapenfeit als nieuwe President is het afschaffen van het verplichte examen voor meisjes. Helaas moet een andere groep jongeren dat bekopen. Alle jongens vanaf veertien jaar krijgen een oproepingsbrief. Ze moeten de stadsmuren bewaken, een levensgevaarlijke taak. Pikt de bevolking deze nieuwe regels? Nimue doet er alles aan om Alene's plannen een halt toe te roepen. Tegelijk zoekt ze antwoorden op haar eigen vragen. Tot overmaat van ramp dient een natuurramp zich aan. Zal de stad standhouden nu een zandstorm met grote snelheid nadert? En wie is die mysterieuze vreemdeling die de verhoudingen in Atlantis op hun grondvesten doet daveren?

Dit is wat ik van Wereld van Wanhoop vond:

Vorig jaar las ik het eerste deel in deze serie; Wereld zonder water. Dat boek eindigde toen ontzettend spannend, dus ik kon niet wachten om het tweede deel te lezen! Wereld van Wanhoop is inmiddels uit en ik heb weer genoten!

 

Door de ontzettend fijne en beeldende schrijfstijl van Inge Sleegers zat ik meteen in het verhaal. Wat erg fijn is aan dit boek, is dat er genoeg actie en spanning in zit. Mede door deze factoren wil je door blijven lezen, ik kon het boek amper wegleggen!

 

Het verhaal lees je dit deel niet allen van het perspectief van Nimue (ik blijf de naam tof vinden!), Maar ook vanuit Alene, Kai en naamloos. Hierdoor leer je deze andere personages ook veel beter kennen, wat weer fijn werkt voor de diepgang van het verhaal.

 

Dit verhaal is er niet één die je los van het eerste boek kan lezen. Ik merkte tijdens het lezen dan ook dat sommige dingen die in het eerste boek gebeurden nu al iets waren weggezakt. Ik raad daarom aan om de twee delen zo snel mogelijk achter elkaar aan te lezen, zodat je lekker in het verhaal blijft zitten.

 

Ik heb ontzettend genoten van Wereld van Wanhoop dn vond hem zelfs nog beter dan de eerste! Inge Sleegers maakt actuele thema’s op een hele mooie en beeldende wijze bespreekbaar.

Wereld van Wanhoop is een aanrader voor elke young adult lezer!

Beoordeling: 4.5/5

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb