Titel: Heks van vuur en oorlog

Auteur: S. Christina

Uitgever: Rebel Books

Bindwijze: paperback

ISBN: 9789083085005

Prijs: €14,95

 

Dit is waar Heks van Vuur en Oorlog over gaat:

In een land waar magie verboden is, probeert de zestienjarige Lara met alle macht haar krachten te onderdrukken. Maar dan wordt ze getest op hekserij, en staat haar wereld op zijn kop. Het heksenteken wordt in haar nek getatoeëerd en langzaam maar zeker wordt ze afgesloten van de rest van de wereld. Ze leert haar lotgenoten kennen; David, Noah, Philip en Alex, en samen starten ze een verzet tegen de onderdrukking. Maar net als alles op zijn plek lijkt te vallen, ontdekt Lara een duister familiegeheim. Magie is niet zonder reden verboden, en die reden is dichterbij dan ze denkt…

Dit is wat ik van Heks van vuur en oorlog vond: 

 

Heks van Vuur en Oorlog is een boek wat ik alleen al op zou pakken door de magische cover, die schreeuwt dat het een fantasy verhaal is. na het lezen van de achterflap was ik erover uit; dit boek leek me fantastisch. Na het lezen kan ik verklappen dat ik inderdaad van dit verhaal heb genoten!

 

Ik moet toegeven dat ik niet meteen in het verhaal zat, omdat ik niet zo met het hoofdpersonage, Lara, mee kon leven. Ze voelde voor mij een beetje oppervlakkig aan. Aan de andere kant leer je wel heel veel over de wereld en het magische systeem in het eerste deel van het boek, wat juist wel fijn was, want daardoor snap je het verhaal een stuk beter. Gelukkig wordt Lara na dat eerste deel in het boek een stuk beter uitgewerkt, en leefde ik een stuk beter met haar mee!

 

S. Christina heeft een hele vlotte en beeldende schrijfstijl waardoor het verhaal heel snel wegleest. daarbij vond ik het magische aspect van het verhaal ook nog eens hartstikke origineel, waardoor ik door wilde blijven lezen.

 

Waar in het eerste deel van het verhaal misschien iets minder gebeurde, was de tweede helft van het boek echt razend spannend! er zat een stuk meer tempo (maar zeker niet te veel) in het verhaal, waardoor het automatisch fijner wegleest. ook zit er meer actie in de tweede helft van het boek.

 

Dan heb je nog het einde, en oh my, wat voor een! ik zal niet te veel verklappen, maar wat ik wel weet is dat ik niet kan wachten om deel 2: Leger van Schaduw en Storm, die inmiddels ook al verschenen is, te lezen!

 

over het algemeen heb ik ondanks een moeizame start, ontzettend genoten van Lara, haar vrienden en de wereld, en ben ik ontzettend benieuwd naar het tweede deel in deze reeks!

 

Heks van Vuur en Oorlog is een aanrader voor iedereen die van heksen en fantasy houdt!

 

beoordeling: 4 / 5

Maak jouw eigen website met JouwWeb