Titel: In dit moment

Auteur: Kelly Moran

Uitgever: AW Bruna

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789400515345

Prijs: €15,99

 

Dit is waar In dit Moment over gaat:

Nakos Hunt zal de aanblik nooit vergeten. Zijn beste vriendin Amy ligt bloedend op de grond, geslagen door haar eigen man. Het lijkt volkomen onmogelijk. Dit is tenslotte Amy. Luide, sterke, uitdagende Amy. Zelfs maanden later, lang nadat Amy’s ex-man de gevangenis in is gegaan, heeft Nakos nog steeds moeite om niet te grommen naar iemand die te dicht bij haar komt.

Dat ene moment verandert alles voor Nakos. Omdat hij beseft dat het beeld van een sterke, zelfverzekerde vrouw dat Amy van zichzelf schildert maar al te vaak een façade is. Nakos is vastbesloten om die muur tussen hen af te breken. Steen voor steen. Gesprek na gesprek. En tot slot, kus na kus...

 

Dit is wat ik van In dit moment vond:

Kelly Moran is één van mijn favoriete feelgood auteurs, tot nu toe heb ik nog geen boek van haar gelezen waar ik niet van heb genoten. Daarom kon ik ook niet wachten op het tweede deel in de wildflower summer serie: In dit moment. Inmiddels is hij in het Nederlands verschenen én heb ik heb hem gelezen.

Omdat je in het eerste deel al kennis hebt gemaakt met de hoofdpersonages, zit je sneller in het verhaal. Waar het eerste deel zich focuste op Olivia en Nate, focust dit deel zich op Nakos en Amy. Het verhaal speelt zich net zoals het eerste deel weer af op de mooie prairie setting; de cattenach ranch. Deze setting is net even anders dan je standaard feelgood, wat het verhaal in mijn ogen nog authentieker maakt.

Nakos was in het eerste deel stiekem al één van mijn favoriete personages. Gelukkig zette hij dat in dit deel voort; Hij is ontzettend open en eerlijk, wat hem ontzettend puur maakt. Ik zou hem denk ik omschrijven als een golden retriever type. Amy is ook een ontzettend tof personage om over te lezen. Ze is heel onbaatzuchtig en cijfert zichzelf nog wel eens weg. Tijdens het verhaal maakt zij een hele mooie ontwikkeling door.

Dit verhaal is niet je typische luchtige feelgood, want er staan een aantal heftige thema’s zoals verwaarlozing en mishandeling centraal. Toch is het verhaal niet té zwaar, want door de wat luchtigere thema’s zoals vriendschap en liefde op een mooie manier te combineren met deze zware thema’s, zit er een hele mooie balans in.

Kelly Moran heeft een erg fijne en beeldende schrijfstijl waardoor het verhaal vlot wegleest. Ik had het boek zelfs in één zit uit.

Al met al vond ik In dit moment een mooi, indrukwekkend en veerkrachtig verhaal. Het is dan ook zeker een aanrader voor iedereen die van een romantisch verhaal met genoeg diepgang houdt.

Beoordeling: 4 / 5