De Legende van Musoro - Amina Laffet

Informatie over het boek:
Auteur: Amina Laffet
Uitgeverij: Hamley Books
Aantal bladzijden: 168
Genre: Jeugdboek
Bindwijze: Hardcover
ISBN: 9789463967723

 

Achterflap:
In het afgesloten dorp Momuto, wordt elke avond bij het kampvuur het mysterieuze verhaal van Lake Musoro verteld. De kinderen van het dorp zijn bang voor het wezen in het meer, waardoor ze wegblijven van het water. Dan verdwijnt de jonge Lima. Een lange zoektocht levert niets op, maar Safi, Lima’s zusje, wil het niet opgeven. Samen met haar beste vriend Romatu trekt ze door het woud om haar zusje te vinden. Zal ze haar tijdig vinden, of vindt het wezen Lima eerst?

 

Mening:
Allereerst de opmaak van het boek. De cover is prachtig, ik denk zelfs één van de mooitse covers die ik in mijn bezit heb. Ook het binnenwerk is echt een feestje! De Legende van Musoro begint meteen spannend, dat is fijn. Zeker bij een jeugdboek want je zit er meteen in. Amina's schrijfstijl is ook perfect voor kinderen, want het leest makkelijk weg en ze gebruikt niet al te moeilijke woorden. Ik denk ook dat kinderen zich door het doen en laten van onder andere Safi, goed kunnen inleven in de personages. Safi is zelfs een personage waar kinderen tegen op kunnen kijken! De magie die in het boek zat was prachtig, en origineel. Soms had het van mij alleen iets rustiger gemogen. En dan met name het eind, daar leek het voor mijn gevoel wel heel snel gaan. Ook vind ik het ontzettend leuk dat er een spreuk en een versje in zit, die voegen echt wat toe aan het verhaal!
Er zitten plot twists, vriendschappen en spanning in. Dat in combinatie met de magie maakt het een enorm vermakelijk jeugdboek.
Ik weet vrijwel zeker dat kinderen, en zelfs volwassenen, er van gaan genieten.

Bedankt Uitgeverij Hamley Books voor het recensie exemplaar van Musoro!

Maak jouw eigen website met JouwWeb