titel: Heksenlied

Auteur: Antonia Michaelis

uitgever: uitgeverij Clavis

bindwijze: Hardcover gebonden

ISBN: 9789044840827

Prijs: 23,95

 

Dit is waar het boek over gaat: 

 

Tim lijkt goed in de klasgroep te liggen en geen problemen te hebben. Lilith daarentegen is voor de anderen duidelijk een buitenstaander: ze zondert zich af, is graatmager en gaat altijd in het zwart gekleed. Het wantrouwen tegen Lilith neemt nog toe als ze in het schooltoneelstuk de rol van Mexicaanse heks op zich neemt. Zodra zij als ‘la bruja’ op het podium staat, wordt het gespeelde akelig echt en lijkt ze iedereen in zijn rol te betoveren. Buiten het toneel vinden Tim en Lilith elkaar steeds meer. Maar als de verontrustende voorvallen zich tijdens de laatste repetitieweek in een afgelegen berghut opstapelen, slaat de twijfel ook bij Tim toe. Speelt Lilith toch een luguber spel?

Dit is wat ik ervan vond:

 

Heksenlied is een vrij dik boek, dat 480 pagina’s telt. Ondanks dat het zo’n dik boek is vlieg je zo door het verhaal heen, zo makkelijk leest hij weg!

 

het begin vond ik persoonlijk vrij vaag. ik had geen idee waar het verhaal naartoe ging, en heb me soms afgevraagd wat er nou precies gebeurde, ik snapte het niet helemaal. Dit veranderde na een aantal hoofdstukken, toen begon het verhaal voor mijn gevoel meer op gang te komen en snapte ik de verhaallijn steeds beter.

 

de personages vond ik erg goed uitgewerkt, gelukkig maar, want als een boek vrij dik is vind ik het niet fijn als ik me niet goed in de personages kan verplaatsen. Dat kon in dit boek wel, Je leeft echt met de personages mee, het is net alsof je zelf deel uitmaakt van het verhaal.

 

Voorin het boek staat een lijstje van de Cast van het toneelstuk waar het boek over gaat, en welke leerling welk personage speelt. dit is erg handig, omdat je, naarmate je verder komt in het verhaal, in plaats van de namen van leerlingen, de namen van de personages van het toneelstuk leest, zoals la bruja. hierdoor hoef je niet steeds terug te lezen wie nou wie speelt, want dat is op een gegeven moment nog vrij verwarrend.

 

Antonia Michaelis had naar mijn mening een erg fijne schrijfstijl, ik vloog echt door de bladzijden heen! ze omschrijft de personages, plaatsen en gebeurtenissen echt ontzettend goed.

 

Het mexicaanse sfeertje dat om het verhaal heen hangt vond ik ook erg leuk, het is net weer wat anders dan de meeste boeken!

 

ondanks dat ik dus het begin van het verhaal vrij lastig vond om te lezen, en af en toe in verwarring kwam met de personages en wie ze nou speelden, vond ik Heksenlied een leuk, origineel verhaal, het is dan ook zeker een aanrader!

 

beoordeling: 3,5/5