Titel: Het Zomerse geheim van Marigold

Auteur: Kirsty Ferry

Uitgever: Dutch Venture Publishing

ISBN: 9789493265226

Bindwijze: Paperback

Prijs: €17,95Dit is waar Het Zomerse Geheim van Marigold over gaat:

Kan een zomers geheim uit het verleden een nieuwe toekomst tot bloei brengen? Voor twee mensen die eigenlijk concurrenten van elkaar zijn – ze runnen allebei een kunstcentrum in Cornwall – kunnen Sybill Helyer en Coren Penhaligon het vrij goed met elkaar vinden. Zo goed zelfs dat Sybill zou willen dat de eigenaar van Pencradoc Arts Centre eens opkeek van zijn spreadsheets en haar écht opmerkte. Helaas is zelfs dat te veel gevraagd voor workaholic Coren. Maar wanneer Sybill en Coren hun krachten bundelen om een tentoonstelling te organiseren over het wilde en wonderbaarlijke leven van Elsie Pencradoc, een getalenteerde kunstenares die in het begin van de twintigste eeuw op Corens landgoed woonde, staat hen een verrassing te wachten. Hoe gaan een geheim schetsboek en een prachtige jurk van een gekostumeerd bal dat lang geleden tijdens midzomer plaatsvond, hen naar de schandalige waarheid over Elsie leiden? En zal het hen er misschien toe aanzetten om zelf een paar lang bewaarde geheimen te onthullen?Dit is wat ik van Het Zomerse Geheim van Marigold vond:

 

Het zomerse geheim van Marigold klonk meteen als een heerlijke feelgood waar je niet bij na hoeft te denken en dus gewoon even lekker tussendoor kan lezen. ik hou wel van een luchtige feelgood, dus ik had veel zin om aan dit verhaal te beginnen.

 

Ik vond de schrijfstijl van Kirsty Ferry erg fijn om te lezen, je krijgt echt tijdens het lezen het gevoel dat je op vakantie bent, door het Engelse country tintje wat aan het verhaal zit en Kirsty Ferry goed over weet te brengen. het voelde echt alsof ik een film aan het kijken was.

 

wel had ik wat moeite met in het verhaal komen door de tijdsprongen die erin zitten. helemaal in het begin is dit wennen, en kon ik het verhaal maar moeilijk begrijpen. Na een tijdje lezen begrijp je de verhaallijn en had ik persoonlijk ook minder last van de tijdsprongen, ik vond het zelfs wat diepgang aan het verhaal toevoegen!

 

De personages vond ik erg goed uitgewerkt en ik kon ook echt met ze meevoelen. ze ontwikkelen zich gedurende het verhaal ook nog eens waardoor ze wat ‘echter’ aanvoelen.

 

Wat ik ook echt nog even gezegd wil hebben is hoe leuk deze cover wel niet is! de cover geeft het sfeertje van het verhaal helemaal weer en je krijgt alleen daardoor al zin om aan het verhaal te beginnen!

 

over het algemeen heb ik zeker wel genoten van Het Zomerse Geheim van Marigold en als jij fan bent van een feelgood met een mysterieus historisch tintje, dan is dit zeker een aanrader voor jou!Beoordeling: 3.5 / 5