Titel: Twin Crowns

Auteur: Catherine Doyle & Katherine Webber

Uitgever: Harper Collins 

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789402709896

Prijs: €19,99Dit is waar Twin Crowns over gaat:

Wren is van jongs af aan getraind om de moord op haar ouders te wreken. Het plan is dat ze stiekem de plaats van haar tweelingzus zal innemen nadat die is ontvoerd door haar handlanger. Ze zal er alles aan doen om aan de macht te komen en zo de kleine groep heksen bij wie ze is opgegroeid te beschermen.

 

Rose heeft altijd geleerd dat een prinses nu eenmaal bepaalde verantwoordelijkheden heeft, en dat betekent ook dat ze moet trouwen met de kroonprins van een wreed naburig koninkrijk. Ze is bang voor het leven buiten de paleismuren, maar dat ze haar beschermde leventje al zó snel zou moeten achterlaten,  had ze niet verwacht.

 

Twee zussen, bij de geboorte gescheiden, leren elkaar eindelijk kennen, maar de kennismaking verloopt niet helemáál naar wens… Voor wie is de kroon?Dit is wat ik van Twin Crowns vond:

 

Twin Crowns is nou echt een boek waar ik al een hele tijd naar uitkeek om te lezen. Alleen al toen ik de titel hoorde, wist ik meteen dat ik hem wilde lezen. tel daar nog eens een prachtige cover én een intrigerende achterflap op en je hebt een perfect recept voor veel leesplezier.

 

Het boek begon meteen goed. je krijgt namelijk geen hele lange uitleg over de wereld of personages, maar het verhaal begint gelijk vanaf de eerste bladzijde. door de eerste helft van het boek leer je zowel de wereld als personages goed kennen. persoonlijk vond ik het heel fijn dat het verhaal meteen spannend begon, want daardoor zat ik vanaf de eerste bladzijde in het verhaal en wilde ik door blijven lezen.

 

De schrijfstijl van Catherine Doyle en Katherine Webber hebben een hele fijne en beeldende schrijfstijl waardoor het verhaal lekker loopt en vlot wegleest. daarbij zit voorin het boek ook nog eens een hele mooie kaart van Eana (en laten we eerlijk zijn: elk boek binnen het fantasy-genre is beter met een kaart, haha)

 

De personages waren goed uitgewerkt en vond ik erg leuk om over te lezen. vooral Wren is echt een badass personage, dat merk je echt aan alles. Rose daarentegen is echt een typische prinses, en haar vond ik in het begin nog een beetje verwend. Zij veranderd door het hele verhaal heen enorm en hoe verder je leest, hoe leuker ze wordt. Ook Shen en Tor waren twee hele leuke personages om over te lezen (oké, vooral shen). Dit verhaal zit gewoon echt goed in elkaar. het is niet te verwarrend, de wereld is goed uitgewerkt en de personages zijn fantastisch om over te lezen. ik heb van de allereerste tot de allerlaatste bladzijde met volle teugen van dit verhaal genoten! Ik heb er een nieuwe favoriet bij!

 

Twin Crowns is een echt must-read voor iedereen die van een goed uitgewerkt fantasy verhaal houdt!

 

beoordeling: 5/5