Titel: Geen weg terug
Auteur: Elvin Post
Uitgever: uitgeverij de Fontein
Bindwijze: hardcover
ISBN: 9789026160141
Prijs: €15.99

Dit is waar geen weg terug over gaat:

Wat zou jij doen als je een tas met 80.000 euro vindt? In Geen weg terug komen vier vriendinnen voor dit dilemma te staan. Een spannende jeugdthriller van bekroond auteur Elvin Post.

Wanneer Eva en haar vriendinnen Anna, Fleur en Kim middenin de nacht na een schoolfeest naar huis fietsen, stuiten ze op een auto die met geopende portieren op de weg staat. Ernaast liggen twee mannen in een grote plas bloed. Als Eva de politie wil bellen, ziet Fleur een tas met geld in de auto. Hoewel Eva en Anna er geen goed gevoel bij hebben, neemt Fleur de tas mee. Maar dan blijkt dat een van de mannen nog leeft. Hij hoort bij een groep zware criminelen…


Dit is wat ik van Geen weg terug vond:

Geen weg terug is een jeugdthriller van Elvin Post. De achterflap zorgde er meteen voor dat ik benieuwd was naar dit verhaal. Dit is wat ik ervan vond;

 

Elvin Post heeft een hele vlotte schrijfstijl waardoor het verhaal makkelijk weg leest. En hoewel dit boek officieel een jeugdthriller is, is het voor alle leeftijden leuk om te lezen (dus ook volwassen lezers).

 

Het verhaal begint met een heel spannend proloog die je meteen het verhaal in trekt. Het zorgt ervoor dat je meteen geprikkelt wordt om door te lezen.

 

De personages zijn over het algemeen goed uitgewerkt, vooral hoofdpersonages Eva & Anna leer je goed kennen, Zij ontwikkelen zich door het hele verhaal heen, waardoor ze automatisch ook meer diepgang krijgen. Alleen de bijpersonages waren wat oppervlakkiger, ik persoonlijk had graag wat meer over hen willen weten. Dit doet echter niet af aan het verhaal.

 

De auteur weet de spanning ee goed in te houden. Vooral de tweede helft is zo spannend dat je het boek bijna niet weg kan leggen, je wil -nee moet- gewoon antwoorden hebben.

 

Steeds als ik dacht dat ik wist hoe de vork in de steel zat kwam er een twist waardoor ik er weer helemaal naast zat. Dat maakte ook dat ik door wilde blijven lezen.

 

Het binnenwerk en de cover zijn ook nog eens prachtig én passen perfect bij het verhaal. Samen met het politie niet betreden bandje dat bij het boek komt, weet je meteen dat je een thriller oppakt.

 

Ik ben zeer positief verrast door geen weg terug, en ben zeker benieuwd naar meer verhalen aan de hand van Elvin Post.

Beoordeling: 4/5

Maak jouw eigen website met JouwWeb