De Rozentuin - Tracy Reese

Informatie over het boek:
Auteur: Tracy Rees
Uitgeverij: Xander
Bindwijze: Paperback
Genre: Roman

 

Waar gaat het over?


In De rozentuin van Tracy Rees moeten Olive, Ottilie en Mabs door een gevaarlijke ontdekking samenwerken om zichzelf en hun geliefden te beschermen. Voor de lezers van Lucinda Riley en Karen Swan.
De nieuwe roman De rozentuin van Tracy Rees, bekend van Het geheim van Silvermoor en Het familiegeheim van Florence Grace speelt zich af in het Londen van 1895. Olive Westallen leidt een zorgeloos maar vrij eenzaam leven in de majestueuze stadsvilla van haar ouders. Ze heeft grootse plannen voor haar toekomst, waar niet iedereen het mee eens zal zijn.

Haar vroegere buurmeisje Ottilie Finch geniet van haar nieuwe leven in Londen. Haar enige zorg is haar moeder, die aan een mysterieuze ziekte lijdt. Ondertussen is hun nieuwe dienstmeisje Mabs opgetogen over haar baan, die haar redt van een ruig leven op de zeewerf.

Door een gevaarlijke ontdekking over Otillies moeder worden Olive, Ottilie en Mabs onverwachte bondgenoten, en raken ze verstrikt in de geheimen die de familie Finch naar Londen hebben gejaagd. Ze zullen samen moeten werken om zichzelf en hun geliefden te beschermen...

 


Wat vind ik ervan?


De Rozentuin van Tracy Rees, is een prachtig boek over het leven van 3 jonge vrouwen in het Londen van eind 18e eeuw.

Op de achterflap staat echter 1 fout, en dat is dat Ottilie Finch het vroegere buurmeisje van Olive Westallen is, dit klopt niet, Ottilie is het nieuwe buurmeisje van Olive Westallen.

Mabs is een jonge vrouw, die om het zware leven in de achterbuurten van Londen te ontvluchten en het leven van haar broertjes en zusjes probeert te verbeteren een baan vindt als gezelschapsdame/dienstmeisje van de moeder van Ottilie. De levens van Mabs, Ottilie en Olive raken op bijzondere wijze met elkaar verbonden wanneer ze gezamenlijk het duistere geheim van de familie Finch proberen te ontrafelen.

De schrijfstijl van Tracy Rees is ontzettend prettig, heel beeldend en je ziet alles zo voor je. het is wel even wennen dat je met elk hoofdstuk wisselt van uit welk personage je leest maar naarmate hun levens verbonden raken hoe logischer het is en hoe prettiger het leest.

Het verhaal pakt je van af de eerste bladzijde en wegleggen kon ik eigenlijk niet.

De mysteries zijn goed beschreven en je voelt dat ze er zijn, maar je kunt ze nog niet ontrafelen, dit is ontzettend goed gedaan want dit houdt je echt bezig en je wil gewoon weten hoe het zit.

Dit was mijn eerste boek van Tracy Rees, maar zeker niet mijn laatste!

 

We willen uitgeverij Xander bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!

Maak jouw eigen website met JouwWeb