titel: het donkere visioen

Auteur: Marjo de Vroed

Uitgever: Uitgeverij Hamley Books

Bindwijze: Hardcover

ISBN:9789464510249

Prijs: €18,00Dit is waar Het Donkere Visioen over gaat;

 

Rowin Kelsie lijkt een heel gewoon twaalfjarig meisje, maar dat is ze niet. Ze woont in een groot huis met een privékerkhof in de tuin, en haar enige vrienden zijn de geesten die daar wonen. Als op haar dertiende verjaardag een mysterieuze graaf in een mistwolk verschijnt, krijgt Rowin een visioen over monsterlijke wolven die haar kerkhof vernielen. Ze weet zeker dat het visioen en de graaf iets met elkaar te maken hebben. De grote vraag is alleen: wat? Om haar kerkhof te redden, zit er voor Rowin niets anders op dan haar veilige omgeving te verlaten en samen met haar geesthondje Zombie op zoek te gaan naar het geheim van de graaf. En dat brengt haar op duistere plekken…
Dit is wat ik van Het Donkere Visioen vond:

 

Het is voor mij inmiddels alweer een poosje geleden dat ik een jeugdboek las, dus Het Donkere Visioen was een leuke afwisseling! De cover alleen al ziet er ontzettend leuk en een beetje griezelig uit, super tof! de synopsis klonk ook nog eens hartstikke tof, dus ik kon niet wachten om te beginnen aan dit verhaal!

 

Marjo de Vroed heeft een heel fijne, beeldende schrijfstijl. Ze neemt je echt mee het verhaal in en je kan het verhaal echt voor je zien afspelen. Voor de doelgroep (kinderen vanaf c.a. 10 jaar) van dit boek is dit natuurlijk extra fijn, want het verhaal wordt hierdoor een stukje ‘echter’.

 

Het hoofdpersonage Rowin was een erg fijn personage om over te lezen. Ze is een beetje een mix van stoer en lieflijk, wat haar erg authentiek maakt. Ook kan je de emoties van Rowin echt voelen, je krijgt als lezer zijnde echt contact met het personage. Ik denk dat Rowin echt een personage is wat erg populair zal zijn onder de kinderen!

 

De sfeer van dit verhaal is een beetje griezelig en mysterieus, zoals de cover en synopsis ook doen vermoeden. Als je dus van spannende verhalen houdt, dan is dit verhaal zeker een aanrader!

 

Daarnaast wil ik ook nog even gezegd hebben hoe leuk het binnenwerk van dit boek is! samen met de cover en natuurlijk het verhaal zelf vormt het echt een mooi geheel.

 

over het algemeen is Het Donkere Visioen een leuk en spannend jeugdboek waarvan ik zeker weet dat veel kinderen gaan genieten! Dit verhaal is ideaal om in Spooktober te lezen!

 

beoordeling: 4/5